Római tenisztorna

Megint beletörik Nadal bicskája az ausztrál fenegyerekbe?

Zseniálisan jó párosítások jöttek össze a legjobb 16 között Rómában, a szezon ötödik ATP 1000-es megmérettetésén. A top 10-ből nyolcan versenyben vannak még, tehát brutális végjátékra számíthatunk. Csütörtökön a nyolcaddöntős ütközetekre kerül sor.

A nagy négyesből elsőként Roger Federer lép pályára, aki szerdán több, mint meggyőző játékkal mutatkozott be Alexander Zverev ellen. Most egy újabb kemény teszt következik számára az osztrák Dominic Thiem személyében. A svájci 1.50-es szorzója is mutatja, hogy kemény nap elé néz. Az év első tornáján, Brisbane-ben már összemérték tudásukat, akkor Federer simán győzött, de azóta a sógorok tehetsége sokkal jobb formába lendült, és nem mellesleg a salak is inkább neki kedvez. Jól játszott a 17-szeres Grand Slam-bajnok helvét a német ellen, de lehet Thiem legyőzéséhez még több kell majd.

Nem csak Federerre, hanem a torna hétszeres bajnokára, Rafael Nadalra is kemény ütközet vár, ellenfele az ausztrál Nick Kyrgios lesz. Az emlékezetes 2014-es wimbledoni összecsapásuk óta nem találkoztak, szóval először nyílik lehetősége a salakkirálynak revánsot venni, ráadásul mindezt a kedvenc borításán teheti meg.

Ízelítő a wimbledoni meccsükből:

Természetesen ez az ő malmára hajtja a vizet, de Kyrgios a vörös poron sem elveszett, az elmúlt másfél hétben legyőzte Milos Raonicot és Stan Wawrinkát, illetve Kei Nisikorit is hatalmas csatára kényszerítette. Persze salakon Nadal még magasabb szint, főleg most, hogy elkapta a fonalat, ám nem legyőzhetetlen, ezt pedig Andy Murray bizonyította be az előző héten. Ezen a lassabb felületen is borzasztó kellemetlen ellenfél tud lenni Kyrgios, hiszen a nagy szervái jól ülnek, lábon, illetve fizikálisan pedig van annyira jó, hogy ne késsen le a labdákról. Komoly top 10-esek elleni győzelmeket aratott az utóbbi időben, így az önbizalma is az egekben, ezen a meccsen pedig elsősorban a mallorcai klasszisnak van vesztenivalója. Látunk rá esélyt, hogy az aussie srác borítsa a papírformát. A döntő szettes sikere 6.50-szeres pénzt ér, míg az over 21.5 játékra 1.65-ös oddsot kínálnak a    -nál.

Nick Kyrgios-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: Kyrgios 2-1
TippmixPro @ 6.50

A világelső szerb Novak Djokovicsra és a madridi finalista Andy Murrayre valamivel könnyebb meccs vár. Előbbi Thomaz Belluccival néz farkasszemet, míg utóbbi Jérémy Chardyval. A brazil egyébként 0-5-re áll Nole ellen, viszont tavaly ugyanígy a 16 között találkoztak és akkor sikerült elhoznia az első szettet. Nem mernénk tehát oda sem egy sima meccset jósolni, és a franciával is jobb óvatosnak lenni, Rómában mindig motiváltabban játszik.