Bulvár

A Real Madrid a világ legértékesebb klubja

  • hatharom.com |Fotók: goal.com

A Real Madrid a világ legértékesebb klubja az amerikai Forbes magazin összeállítása szerint. A TOP10-ben hat Premier League-ben szereplő klub is helyet kapott.

A Forbes magazin 2016-os listájának élén a spanyol Real Madrid található, amely a magazin értékelése szerint 2,515 milliárd fontot ér, megelőzve a 2,499 milliárdot fontra taksált Barcelonát. A 10 legértékesebb klub között hat angolt is találhatunk, míg az első húszban 8 Premier League-es csapat kapott besorolást.

A harmadik helyen a Manchester United áll jelenleg (2.289 millárd font), majd némileg lemaradva a Bayern München (1,85) és az Arsenal (1.39) következik.

A Manchester City, a Chelsea és a Liverpool a további sorrend, kilencedik helyre beért az olasz Juventus, míg a 10. pozíciót a Tottenham Hotspur szerezte meg. Érdekesség, hogy a Premier League-ből kieső Newcastle United a világ 20. legértékesebb klubjának számít a Forbes szerint.

Az angol dominancia a következő években tovább nőhet, hiszen a nemrégiben megkötött, 5,14 milliárd fontos tv-közvetítésekről szóló szerződés tovább jelentős bevételekhez segítheti a csapatokat.