Hoki vb

Nem várunk gólözönt a vb kulcsmeccsén

  • hatharom.com

A mieink Franciaország ellen lépnek jégre kedden az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon Szentpéterváron.

Nagyon fontos meccs jön a válogatott számára.

Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfi jégkorong-válogatott az A-csoportos hoki vb-n, a mieink Kanadával szemben maradtak alul. Azonban a hétvégi vereség be volt kalkulálva, kedden pedig lehet javítani, hiszen az első olyan meccsünk következik, amelyen van esélyünk a győzelemre.

A franciák az első játéknapon büntetőkkel verték a németeket, majd 5-1-re kaptak ki Szlovákiától, amely válogatottal szemben mi 4-1-es vereséget szenvedtünk. Keddi ellenfelünknél több rutinos játékos is szerepel, Cristobal Huet például 2010-ben Stanley Kupát nyert a Chicago Blachkwaks együttesével, míg Pierre-Edouard Bellemare a Philadelphia Flyers játékosa.

Franciaország egyébként 2008 óta stabil tagja az A-csoportnak, és biztos, hogy jövőre is az elitben szerepelhet, hiszen Németországgal karöltve nem eshet ki az élvonalból, mivel a 2017-es világbajnokságot a franciák és a németek rendezik.

A hétfő délelőtti edzés után Sofron István elmondta, hogy nagyon várja a franciák elleni összecsapást, szeretne a csapat ugyanolyan magas hőfokon játszani, mint tette azt az első két napon. "Ha hozzuk a saját játékunk, 60-65 percig figyelünk maximálisan, tudunk letámadni, akkor szép eredményt érhetünk el" - mondta az MTI-nek. - "Igazi csapatmunkára lesz szükség, mert a franciáknak nagyon jó, komplett válogatottjuk van, amely az elmúlt években nagy bravúrokra volt képes."

Ázsiai hendikepes fogadás -   
Franciaország -1,5 Magyarország +1,5
1.75 1.85

A magyaroknál a honosított Sagert Kalvin állapota javult azután, hogy a szlovákok ellen agyrázkódást szenvedett, meg is kapta az orvosi engedélyt a játékra kedden. Magosi Bálint - aki éppen Franciaországban légiós - szárkapocssérülése a múlté, már Kanada ellen jégre léphetett.

A franciákkal tavaly novemberben találkoztunk utoljára, akkor 3-1-es vereséget szenvedtünk egy norvégiai felkészülési találkozón. Ez, illetve a rutin alapján nem meglepő, hogy a bukmékereknél a franciák az esélyesek, a fogadóirodák nagyjából kétgólos gall-sikert vizionálnak. Szerintünk azonban szorosabb mérkőzés lehet, aminek köszönhetően vélhetően nem a gólokról szól majd a találkozó, vagyis érdemes lehet kevés találatra fogadni, hiszen ez mindkét csapat számára kulcsmérkőzés lesz.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -   
5,5 alatt 5,5 felett
1.65 2.00