Áitgazolás

A Bayern ellopta a Dortmund alapemberét - hivatalos

A Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Mats Hummelst, a Borussia Dortmund német válogatott hátvédjét.

Hummels távozásával fontos láncszem esik ki a dortmundi gépezetből

A zsinórban negyedszer bajnoki címét szerző Bayern Münchennél nem ülnek a babérokon, hiszen még a szezon befejezése előtt egy igen jelentős igazolást jelenthettek be: a bajorok hivatalos honlapjának közlése szerint a klub sikeresen megállapodott a Borussia Dortmund válogatott hátvédjével, Mats Hummelsszel. A 27 éves védővel ötéves szerződést kötöttek, így 2021 júniusáig lesz a Bayern München játékosa. 

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Mats a Bayern Münchent választotta" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok ügyvezető igazgatója. "Mats a világ egyik legjobb belső védője, vele újra emelni tudtunk a csapatunk minőségén" - tette hozzá. A két klub a szerződés részleteit nem hozta nyilvánosságra, Hummels 2017 nyaráig rendelkezett érvényes szerződéssel a Dortmunndal, a transfermarkt.de adatai szerint pedig piaci értéke 35 millió euró körül mozog. 

Hans-Joachim Watzke, a BvB sportigazgatója is megerősítette az eladást. "Mats úgy döntött, hogy nyolc és fél év után elhagyja a klubunkat és visszatér szülővárosába. Tiszteletben tartjuk akaratát". Maga Hummels is megszólalt az ügyben. "Nem volt könnyű meghozni a döntést. Mindig büszke voltam rá, hogy a Dortmund mezét viselhettem és tagja lehettem ennek a kiváló csapatnak" - mondta a 27 éves hátvéd, aki 307 alkalommal lépett pályára a Borussia mezében, ez idő alatt 25 gólt szerzett és többek között begyűjtött két bajnoki címet. 

A német válogatottal világbajnoki címet szerző játékos hétévesen a Bayern Münchenben kezdett el futballozni,  2007-ben pedig az első csapat keretének tagjai lett. Azonban mivel két szezon alatt mindössze egy Bundesliga-mérkőzés jutott a számára, úgy döntött, hogy továbbáll és előbb kölcsönben, majd végleg a Borussia Dortmund játékosa lett. 

Az elmúlt években nem ez az első eset, hogy a Bayern München a legnagyobb hazai riválisától szerződtet játékost: korábban Robert Lewandowski és Mario Götze is a bőrnadrágosok kedvéért hagyta faképnél a fekete-sárgákat. Hummels leigazolása után aligha javul majd a két klub viszonya. 

A Bayern München kedden egy másik játékos leigazolását is bejelentette: a portugál Benfica 18 éves középpályásáért, Renato Sanchesért a hírek szerint 35 millió fontot fizetett a bajor klub. 

2016-05-14;54
184845