Angol foci

A BL a tét és stadiont búcsúztat a Man. United

  • hatharom.com

Óriási esély nyílt a Manchester United előtt, a Vörös Ördögök ugyanis vesztett pontok tekintetében beelőzték a városi rivális City-t, így elérhető közelségbe került a jövő évi Bajnokok Ligája-indulás. Kedden azonban igen kemény meccs vár Louis van Gaal fiaira.

A képen látható Juan Mata góljával a Manchester United 1-0-ra legyőzte szombaton a kiesés elöl menekülő Norwich City-t, így a Manchester City-Arsenal (2-2) mérkőzésen született döntetlennek köszönhetően a Vörös Ördögök egy pontra megközelítették a városi riválist, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebb is játszottak. A nagy tavaszi menetelésnek hála, az agyonkritizált Manchester United a Bajnokok Ligája-indulás kapujába ért: amennyiben a hátralévő két fordulóban megnyeri a West Ham, majd a Bournemouth elleni bajnokiját, részt vehet a BL selejtezőjében.

Első négyben végez *
Arsenal Man. City Man. United
1.01 1.66 2.10
*internetes iroda

A WHU elleni találkozóra viszont már kedden sor kerül, ráadásul nem is akármilyen körítés közepette. A Kalapácsosok utoljára lépnek pályára az Upton Parkban, a következő szezonban már az Olimpiai Stadionban rendezik a hazai meccseiket. A stadionbúcsúztatónak azonban egyáltalán nem lesz barátságos hangulata, hiszen a West Hamnek és a MU-nak is nagyon kellenek a pontok. 

"Nagyon tiszteljük a West Ham Unitedet, nem akarjuk elrontani a bulijukat, de szükségünk van a három pontra, ez a különbség" - nyilatkozta Louis van Gaal. "Ez egy nagy este lesz, rengeteg érzelemmel. Az, hogy az Upton Parkban lesz a találkozó, nem túl kedvező a számunkra. Egy olyan ellenfél ellen kell játszanunk, amelyik utoljára lép pályára a stadionjában, szóval biztos vagyok benne, hogy nem vereséggel szeretnének búcsúzni. Egyszer már kikaptak a Manchester Unitedtől az FA-kupában, szóval ez nem túl jó a számunkra, ezen felül pedig a West Ham egy remek csapat" - fogalmazott a holland menedzser. 

"Azóta az európai kupaindulásra gondolunk, mióta elérhető közelségbe került, és van esélyünk elérni. Ez egy nagyon fontos este lesz, telis-tele érzelemmel, de a tény, hogy ez egy döntő ütközet lesz, csak még inkább különlegessé teszi. Higgadtnak kell maradnunk és koncentrálnunk kell, meg akarjuk nyerni a meccset" - nyilatkozta Slaven Bilic, a West Ham trénere. 

[1989059] 2016-05-10 20:45:00 West Ham United - Manchester Unitedx
[1989059] 2016-05-10 20:45:00 West Ham United - Manchester Unitedx;5

Új sérült egyik oldalon sincsen, viszont a vendégeknél Marouane Fellaini eltiltott lesz, míg Matteo Darmian bokasérülés miatt kaphat pihenőt, és Anthony Martial játéka körül is adódik egy nagy kérdőjel. A West Ham a hétvégén egy váratlan pofont kapott odahaza a Swansea-tól (1-4), így elképzelhető, hogy már fárad, ugyanakkor a stadionbúcsúztatóra alighanem felszívja majd magát. A Manchester United utolsó 10 meccséből csak egyet veszített el, emiatt pedig elérhető közelségbe került a BL-indulás. Egy érdekes statisztika is a manchesteriek oldalán áll: a két csapat utolsó 14 angol bajnoki mérkőzéséből csupán 1-et veszítettek el a Vörös Ördögök.

Akárhogy is, két rendkívül motivált csapat meccsére kerül sor kedden este, így a végeredmény helyett mi inkább a gólokban látunk fantáziát. 

West Ham United - Manchester United
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.70
[1989059] 2016-05-10 20:45:00 West Ham United - Manchester Unitedx;
2016-05-10;47
2016-05-11;47