Bundesliga

Dárdaiékra ne fogadjunk, a kiesőjelöltekre viszont nyugodtan

Több fontos mérkőzést is rendeznek a Bundesligában hétvégén, lássuk hát az oddsokat.

A hétvégi fordulóban végleg eldőlhet, melyik csapat nyeri az aranyérmet, valamint az is, hogy marad-e esélye a Herthának a Bajnokok Ligája-indulásra és hogy búcsúzik-e a Stuttgart a Bundesligától.

Aranyérem

A képlet egyszerű, mint a pattintott kő. Mivel a Bayern München gólkülönbsége 11-gyel jobb, mint a Borussia Dortmundé, amennyiben a bajorok a BL-kudarcot követően legalább egy pontot szereznek a tét nélkül játszó Ingolstadt otthonában, gyakorlatilag bajnokok. Matematikailag ugyan még elbukhatják a Salátástálat, ha egy pontot szereznek a saját meccsükön, míg a Borussia nyer Frankfurtban, ám nyugodtan vehetjük készpénznek, a keddi kudarc után ezt nem szúrja majd el Pep Guardiola csapata.

   
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 6.50 4.50 1.42
Ingolstadt-Bayern München 12.00 5.60 1.22

Bajnokok Ligája - Európa Liga

Az szinte biztosra vehető, hogy a Mainz indul majd az Európa Ligában, a Mönchengladbach, a Hertha és a Schalke küzd még a negyedik, BL-selejtezőt érő pozícióért. A Gladbach hazai pályán fogadja a Leverkusen, a Gyógyszergyáriaknak pedig már nem kellenek a pontok, a bronzérem ugyanis fix. A Hertha eközben a Darmstadtot látja vendégül, amely nem érezheti még biztonságban magát, míg a Schalke a szintén lazító Augsburgot fogadja.

Hiába nyerte meg utolsó hét bajnokiját a Leverkusen, a Gladbach hazai pályán igencsak acélos, az első két elvesztett meccsüket követően 12-1-1 a mérlegük, múlt héten pedig Münchenből hoztak el egy pontot. Érdemes itt a hazai győzelmet favorizálni, annak ellenére is, hogy a Bayer nagyon összeérett az év végére.

   
  1 x 2
Schalke-Augsburg 1.67 3.80 4.60
Hertha-Darmstadt 1.76 3.40 4.55
Mönchengladbach-Leverkusen 1.88 3.65 3.60

Kiesés

Az Eintracht Frankfurt helyzetével bővebben is foglalkoztunk egy korábbi cikkünkben, számukra kulcskérdés, hogy több pontot szereznek-e a fordulóban, mint a VFB Stuttgart. Pechükre a Dortmund nem adja majd könnyen a bőrét, a rivális Bremen és Stuttgart viszont olyan gárda ellen játszik, amelynek már gyakorlatilag mindegy, nagyon elmozdulni a helyükről nem tudnak majd. Ennek okán nem is csoda, hogy a múlt héten hatot vágó Bremen még Kölnben is favorit, valamint a Stuttgartra alig kétszeres pénzt kapunk a nemzetközi kupainduló Mainz ellen.

   
  1 x 2
FC Köln-Werder Bremen 2.75 3.50 2.32
Stuttgart-Mainz 2.02 3.70 3.20
2016-05-07;54
184845