Európa Liga

A Liverpool a favorit, a bukik szerint nem lesz triplázás

A Liverpool és a Sevilla játssza az Európa Liga fináléját Bázelben. A bukik szerint az angolok a favoritok.

Különösebb gond nélkül abszolválta a hazai visszavágót a Liverpool és a Sevilla is, így Jürgen Klopp fiai, valamint a címvédő csapnak össze a St. Jakob Parkban két hét múlva csütörtökön. A fogadóirodák inkább a Vörösök győzelmét valószínűsítik, habár a Sevilla történelmet írhat a triplázással.

Mi lesz az Európa Liga-döntő végeredménye?
   
Liverpool Döntetlen Sevilla
2.45 3.15 2.80

A Pool utoljára 2001-ben járt a második számú kupasorozat fináléjában, akkor minden idők talán legjobb döntőjében a Deportivo Alavest győzték le egy elképesztő mérkőzésen 5-4-re. Azóta egy Bajnokok Ligája-siker jött össze, így az Anfield Road közönsége több, mint 11 év után ünnepelhetne ismét nemzetközi kupát.

Ezzel szemben a Sevilla csak az utóbbi tíz évben négyszer nyerte meg az Európa Ligát, illetve annak elődjét, az UEFA Kupát. Az andalúz gárda 2006-ban éppen egy angol csapatot, a Middlesbrough-t gázolta el 4-0-ra, majd egy évvel később az Espanyol, két évvel ezelőtt a Benfica, tavaly pedig a Dnyipro esett áldozatul a kupaspecialistának.

A május 18-ai csata már csak azért is lesz különösen fontos, hiszen a bajnokságból már egyik csapat sem vívhatja ki a BL-indulás jogát, így mind a Poolnak, mind a Sevillának az Európa Liga-győzelem az egyetlen lehetőség arra, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában induljanak.

Az Európa Liga győztese
Liverpool: 1.826 Sevilla: 2.100
Internetes bukméker
[2218034] 2016-05-18 20:45:00 Liverpool - Sevillax;