Bundesliga

Dárdai szerződést hosszabbított Berlinben

  • MTI
  • MTI

Meghosszabbította szerződését a berlini klubbal Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki így legalább a következő szezon végéig irányíthatja az együttest.

A 40 éves magyar szakember a Bildnek nyilatkozva árulta el, hogy megszületett az írásos megállapodás. Dárdainak határozatlan idejű szerződése van, amelyet minden idény végén újratárgyalnak.

"A szerződéshosszabbításhoz írásos megállapodás szükséges, most már ez megvan, így kijelenthetem, hogy 2017-ig én leszek a Hertha vezetőedzője." - fogalmazott Dárdai, aki igennel felelt arra a kérdésre, hogy az új kontraktusban is szerepel-e jutalom a német kupadöntőbe jutás, illetve a Bajnokok Ligája-indulás elérése esetén.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Dárdai Pál tavaly februárban vette át - megbízottként - a Hertha BSC irányítását, majd május végén kinevezték vezetőedzőnek. Jelenleg - két fordulóval a zárás előtt - az ötödik helyen áll gárdájával a Bundesligában.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a német klub történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik.

2016-05-07;54
184845