Európa Liga

Zsinórban harmadik döntőjébe juthat a Sevilla

Hiába az előny, a Sevilla nem mehet biztosra a világ legjobban kontrázó együttese ellen. Szoros visszavágóra van kilátás.

Lendületes, izgalmas első félidőt hozott a Sevilla és a Sahtar Donyeck ukrajnai összecsapása, és annak ellenére végül a spanyolok jöttek ki kedvezőbben az adok-kapokból, hogy Taisonék jobb játékot nyújtottak, mint rutinos ellenfelük. A 2-2 után a bukik nem sok esélyt adnak Mircea Lucescu fiainak, ám korai lenne temetni a vendégeket.

"Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, megkaptuk az esélyt, hogy történelmet írjunk, valami különlegeset vigyünk véghez. Mindkét gárda nagyon sokat tett az elődöntőbe jutásért, a Sahtar is bizonyította, igazi nagycsapat. Felesleges lenne abból kiindulni, hogy az első mérkőzés után nekünk áll inkább a zászló, úgy kell kezdenünk a 90 percet, mintha 0-0 lett volna.

95% nem elég ez ellen a Sahtar ellen, maximumot kell nyújtanunk. Hatalmas esélyt kaptunk, élni akarunk vele. Tiszteljük az ellenfelünket és nagyon fogunk figyelni a kontrajátékukra, abban ugyanis elképesztően erősek" - nyilatkozta Unai Emery mester és Adil Rami.

[2218025] 2016-05-05 21:05:00 Sevilla - Sahtar Donyeckx

Valóban érdekes kérdésnek tűnhet, hogy vajon a vendégek milyen taktikával lépnek pályára a Pizjuanban, a kontrajátékuk ugyanis valóban világklasszis, ráadásul idegenben az utolsó három EL-találkozójukat is megnyerték.

Az első találkozón súlyos sérülést szenvedett Krohn-Dehlin kívül Reyes és Andreolli sem játszhat a hazaiaknál, Trémoulinas pedig aligha bír majd 90 percet. A vendégeknél Márcio Azevedo sérült, de Lucescu így is tulajdonképpen a legjobb csapatát küldheti pályára.

Melyik csapat jut tovább?
   
Sevilla: 1.20 Sahtar Donyeck. 4.00

Nem kizárt, hogy ismét a Sevillára jellemző kettősséget látjuk majd a pályán, hiszen amilyen jól megy hazai pályán és amilyen jól muzsikálnak az Európa Ligában, idegenben annyira gyengék. Mindenképpen esélyese a párharcnak 2-2-ről a kupa címvédője, de ez a Sahtar Donyeck még akár Sevillában is okozhat kellemetlen perceket a riválisnak.

[2218025] 2016-05-05 21:05:00 Sevilla - Sahtar Donyeckx;