Európa Liga

Megint "hősködnie" kell Kloppnak és a Liverpoolnak

  • hatharom.com

A Villarreal 1-0-s előnyéről folytatódik a spanyol csapat és a Liverpool elődöntője az Európa Ligában.

Klopp és a Liverpool újabb fordításra készül / LiverpoolFC Facebook

Adrián Lopez 92. percben szerzett góljával 1-0-ra megnyerte a spanyolországi odavágót a Villarreal csapata, amely így karnyújtásnyira került fennállása legnagyobb sikerétől, vagyis attól, hogy európai kupafinálét vívjon. A Sárga Tengeralattjáró a hétvégén sem lassított, hiszen Marcelino alakulata a Mestallában a Valencia ellen aratott 2-0-s győzelmet és ezzel bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája selejtezőjében. 

Elődöntő - Ki jut tovább?    
Villarreal Liverpool
1.62 2.15

A Liverpool ezzel szemben 3-1-re kikapott a Swansea City vendégeként, ezzel pedig gyakorlatilag lecsúszott arról, hogy a bajnokságon keresztül kvalifikálja magát valamelyik európai kupasorozat következő idényére. A Vörösöket dirigáló Jürgen Klopp vasárnap több alapemberének is pihenőt adott, ami azt mutatja, hogy a németnek komoly céljai vannak az Európa Ligában és így a csütörtöki visszavágón is. 

[2218026] 2016-05-05 21:05:00 Liverpool - Villarrealx

Akárcsak az egy héttel ezelőtti odavágó előtt, ezúttal is a Liverpoolnál akad a több probléma, hiszen továbbra is igen méretes a hiányzó játékosok listája. Divock Origi, Jordan Henderson, Emre Can és az eltiltott Mamadou Sakho továbbra sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, ugyanakkor a Villarreal csapatánál mindenki hadra fogható. 

"El kell fogadnunk az első meccs eredményét, mert a teljesítmény, amit nyújtottunk, nem volt elég jó. Én különösen elégedetlen vagyok, mert ha 90 percen keresztül játsszuk a normál játékunkat, megnyerhettük volna a találkozót, de mivel nem ez nem történt meg, gondba kerültünk" - fogalmazott Jürgen Klopp, aki csapata vasárnapi teljesítményétől sem volt elájulva. "Játszottunk, ahogy játszottunk, de őszintén megvallva nem sok élvezet volt a találkozóban. Ezen el kell gondolkoznunk és ki kell javítani a hibáinkat, ami nagyon fontos lesz, sokkal jobban kell majd teljesítenünk". 

Háromesélyes fogadás    
Liverpool Döntetlen Villarreal
1.75 3.40 4.70

A bukmékerek szerint bár a továbbjutásnak a Villarreal az esélyese, a csütörtöki odavágó 90 percében a Liverpoolnak szavaznak bizalmat. A Vörösök ezúttal is bízhatnak fantasztikus közönségükben, akik előtt utoljára januárban szenvedtek vereséget. A Borussia Dortmund elleni drámai fordítás is adhat bőven önbizalmat a Klopp-csapatnak, ugyanakkor az sem árt megjegyezni, hogy a Villarreal ebben az EL-szezonban veretlen tudott maradni idegenben, pedig olyan együtteseknél is vendégeskedett, mint a Napoli vagy a Bayer Leverkusen. 

Gólszám    
Kevesebb, mint 2.5 gól Több, mint 2.5 gól
1.60 2.05
[2218026] 2016-05-05 21:05:00 Liverpool - Villarrealx;