Tipp

Maratoni csatát hozhat Raonic és Tsonga összecsapása

  • Cesc18

A madridi Masters csütörtöki játéknapján a Milos Raonic-Jo-Wilfried Tsonga meccsből húznánk hasznot.

Milos Raonic-Jo-Wilfried Tsonga
Hatharom-tipp: 23.5 játék felett
TippmixPro @ 1.80
Eddig éri meg: 1.75
Tipperősség: 3/10

Szinte mindenki, aki számít bejutott a legjobb 16 közé a férfiak versenyében Madridban. Így tehát elég patinás nyolcaddöntők várnak ránk. Hatalmas harcot ígér a két top 10-es játékos, Milos Raonic és Jo-Wilfried Tsonga mérkőzése.

Egyiküknek sem a salak a kedvence, de mindketten jól boldogulnak ezen a borításon is. A kanadai egy negyeddöntővel, míg a francia egy elődöntővel nyitotta a szezont a vörös poron Monte-Carlóban. Nem lehet azonban azt mondani, hogy csúcsformában játszanának, különösen igaz ez Raonicra, aki kemény pályán új taktikával rukkolt elő - sokkal agresszívebben támadja a hálót -, viszont salakra ezt még nem teljesen sikerült átültetnie. De egy biztos, edzőjétől, az egykori Roland Garros-bajnok Carlos Moyától ezúttal is jó tanácsokat kaphat, és csak idő kérdése, hogy ezen a felületen is megtalálja a legoptimálisabb játékot. Két nehéz meccsen van túl, ezek fényében talán nem is neki kellene lennie a favoritnak, ám Tsonga nem különösebben szeret Madridban játszani. Valahogy nem fekszik neki az itteni környezet, kettőnél több meccset egyik évben sem tudott nyerni. Most is kínkeservesen rágta át magát Albert Ramos-Vinolasen, tegnap este közel három órát töltött a pályán. 

Nyugodt szívvel tehát egyikükre sem mernénk fogadni, főleg, hogy a korábbi találkozásaik alkalmával is rendre kiélezett szetteket vívtak. Miután ezen a tornán a megszokott salakos versenyeknél gyorsabb a játék, így a jó adogatásukból sokat profitálhatnak. Raonic nem is vesztette még el a szervagémjét, de Tsonga is csak kétszer. Egyikük sem tartozik a jó fogadók közé, ha megnézzük az ATP statisztikai adatbázisát, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt 52 hétben a francia a 34., a kanadai pedig a 64. legjobb returnöző, ami top 10-esként elég gyatra. Minden adott, hogy a korábbi meccseikhez hasonlóan, ezúttal is lehozzák az overt.

Raonic és Tsonga legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Róma Salak Raonic 7:6, 6:4
2013 Indian Wells Kemény Tsonga 4:6, 7:6, 6:4
2012 Olimpia Tsonga 6:3, 3:6, 25:23