Bajnokok Ligája

Egy gól döntött, madridi házidöntő lesz Milánóban

Hazai pályán aratott 1-0-s győzelmének köszönhetően bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába a Real Madrid, így madridi házidöntőt rendeznek majd Milánóban.

Akárcsak az odavágón, a második mérkőzésen is elmaradt a nagy adok-kapok, klasszis támadók ide vagy oda, egy Bajnokok Ligája elődöntőben óvatosabbak a csapatok. A telt ház előtt játszó Real Madridon már a mérkőzés elejétől fogva érezni lehetett, hogy minél előbb szeretné dűlőre vinni a dolgot, de a sérüléséből visszatérő Cristiano Ronaldo ezen az estén nem volt olyan éles, mint szokott és a Karim Benzema pótlásával megbízott Jesé sem fogott ki jó napot. A másik oldalon a Manchester City már a 8. percben elveszített csapatkapitányát, Vincent Kompanyt, akit sérülés miatt kényszerből le kellett cserélni Manuel Pellegrininek.

A találkozó 20. percében Dani Carvajal ugratta ki jó ütemben Gareth Bale-t, akinek az ötös sarkáról leadott lövésbe Fernando lépett bele, a védő lábán irányt változtatva a labda a hosszú felső sarokban kötött ki (1-0). A Manchester City az első félidő hajrájában éppen Fernando révén eljutott ugyan ígéretes lövésig, amely a kapufát is súrolta, ezt leszámítva azonban teljesen súlytalannak bizonyult támadásban.

A fordulás után a királyi gárda két gyors lehetőséggel jelentkezett, ám a lendület abba maradt, ha pedig mégis sikerült kaput találni, Joe Hart mindig a helyén volt. Miután Pellegrini behozta Sterlinget és Iheanachót, az angolok veszélyesebben játszottak, de egy Agüero-bombán kívül gyakorlatilag nem tudtak közel kerülni a gólszerzéshez, így pedig nem harcolhatták ki a fináléba kerülést sem.

A Real Madrid - bár nem játszott jól - a két találkozó alapján megérdemelten jutott tovább, mivel több helyzetet tudott kialakítani és a kapuba is sikerült betalálnia. A blancók egészen parádés sorozatot mondhatnak magukénak, ugyanis az idei BL-szezon összes hazai mérkőzését lehozták kapott gól nélkül, miközben 19 alkalommal mattolták az ellenfél védelmét.

A Real Madrid fennállása 14. BEK/ BL döntőjére és 11. sikerére készülhet és 2013-hoz hasonlóan ezúttal is az Atlético Madriddal vívja a döntő ütközetet.

[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx;