Madridi tenisztorna

Párosban javíthat Babos

  • hatharom.com

A magyar játékos és kazah partnere egy spanyol-olasz duó ellen kezd Madridban a szerdai játéknapon.

Babos Tímea vasárnap a jó kezdés ellenére vereséget szenvedett a hazai pályán játszó Carla Suárez-Navarro ellen. Nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen a spanyol lány az egyik legerősebb salakpályás teniszező. Szép eredmény, hogy szettet is sikerült fognia (6:3, 2:6, 3:6) ellene, a szoros meccset oldalunk is megjósolta.

"A sorsolás nem volt egyszerű…A múlt heti meccsek okán elhatároztuk, hogy vissza kell állnom az agresszívabb teniszre. Nyilván tudtam, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Itt az első szettben tökéletesen működött, aztán kevésbé. De lehet tanulni ebből a meccsből” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak az első körös búcsú után.

A 22 éves soproni kiválóságunk szerdán párosban javíthat, ahogyan a márciusi amerikai Premier-tornákon, ezúttal is a kazah Jaroszlava Svedova oldalán lép pályára. A tengerentúlon nagyon jól ment nekik, Indian Wellsben elődöntőztek, Miamiban pedig döntőztek. A kiváló eredményeknek köszönhetően Madridban már a harmadik helyen emelték ki őket, ami egyben azt is jelenti, hogy a legjobb 32 között nem kellett játszaniuk. Hétfőn kiderült, hogy a Lara Arruabarrena és Sara Errani alkotta spanyol-olasz kettős ellen kezdenek. Ők sötét lóként vágtak neki a tornának, mindketten jó párosjátékosok - különösen Errani, aki világelső is volt -, viszont együtt ez az első fellépésük. Magabiztos győzelemmel nyitottak egy nem rossz páros ellen, de valószínűleg ennél még többre lesz szükség Babosék ellen. A magyar-kazah kettős mellett szól majd a sokkal jobb adogatás, ugyanakkor ez lesz az első salakos meccsük együtt.

Úgy véljük az oddsokat jól lőtték be a bukmékerek, szerintünk is Svedováék a meccs esélyesei, de könnyen döntő szettbe torkollhat a mérkőzés.

Ki jut tovább?
Arruabarrena/Errani Babos/Svedova
TippmixPro @ 2.25 TippmixPro @ 1.50