Madridi tenisztorna

Hatalmas rangadó már a nyitófordulóban

  • hatharom.com

Az egykori US Open-bajnok Juan Martín del Potro a top 10 kapuján kopogtató Dominic Thiem ellen kezd a spanyol Mastersen.

Vasárnap vette kezdetét a szezon második salakpályás Masters-viadala, a Mutua Madrid Open. Még a mai napra is bőven jutott első körös mérkőzés, amelyek közül kiemelkedik a Dominic Thiem-Juan Martín del Potro összecsapás. Ahogyan fentebb említettük, a sógorok tehetsége már a top 10 küszöbén, míg az argentin világklasszis a hosszabb kihagyása után próbál visszatörni a legjobbak közé. Így a torna elején igazi csemege ez a mérkőzés, főleg, hogy első alkalommal néznek majd farkasszemet egymással.

Dominic Thiem-Juan Martín del Potro
Hatharom-tipp: 22.5 játék felett
TippmixPro @ 1.95

Az előző héten mindketten elindultak a müncheni versenyen, Thiem egészen a döntőig menetelt, ahol hatalmas csatában maradt alul a hazai kedvence Philipp Kohlschreiber ellen. Del Potrónak sem ment rosszul, neki a negyeddöntő jelentette a végállomást, ugyancsak a német játékos ellen. Megváltás lesz számukra a madridi napsütés, Münchenben ugyanis hideg, eső és időnként hó nehezítette a dolgukat. Éppen ezért ezekből az eredményekből messzemenő következtetést nem is szabad levonni. A spanyol fővárosban ráadásul magaslaton játszanak, ami sokkal gyorsabbá teszi a játékot, nem is lehet összehasonlítani a német tornával. Az viszont nem mindegy, hogy az osztrák srác vasárnap még pályán volt és egy két és félórás küzdelemben csúszott le a tornagyőzelemről.

Jelenleg egyébként nagyjából ez szól csak ellene, hiszen az nem kérdés, hogy most még komolyabb játékerőt képvisel. Szépen alakul a dél-amerikai sztár játéka, egyre inkább élesedik a fonákja, de még nem azt a formát mutatja, amivel többek között itt, Madridban is kétszer elődöntőzött már. Egyébként ez is becsapós, ugyanis ezeket az eredményeket 2009-ben és 2012-ben érte el, amikor is még a speciális kék salakot használták ezen a Mastersen. Mindenesetre egy olyan szintű tenisze van már most Del Potrónak, amivel nagy harcra kényszerítheti a várhatóan fizikálisan nem 100 százalékos ellenfelét. Thiem a tornák elején amúgy is sokkal sebezhetőbb, bár ezúttal ő is tisztában van azzal, hogy tartalékolásnak nincs helye, a legjobbját kell a pályára tenni, ha nem akar korán búcsúzni. 

Thiem varázslatos fonákja Münchenből: