Bajnokok Ligája

Guardiola ismét elbukott, döntőben az Atlético Madrid

A Matracosoknak elég volt egyetlen elfutás a végig hatalmas lelkesedéssel küzdő Bayern München ellen.

Egy-egy fontos változással a védelemben futottak ki a kezdőcsapatok az Allianz Aréna gyepére, hiszen felépült sérüléséből Jerome Boateng a németeknél, Diego Godín pedig a spanyoloknál. Emellett ezúttal Kingsley Coman ült a cserepadra, nem pedig Thomas Müller.

Úgy kezdődött a találkozó, ahogy arra várni lehetett, az Atlético Madrid igyekezett húzni az időt, míg a Bayern megnyomta már az első perceket - igaz, helyzet nélkül. Azonban a 30. percben megszerezte a vezetést Xabi Alonso megpattanó szabadrúgása révén a hazai gárda, sőt Thomas Müller tizenegyest is lőhetett Giménez faultja után. A BL-ben remek mérleggel rendelkező világbajnok támadó azonban gyengén végezte el a büntetőt, Oblak meccsnullon tartotta csapatát. Az első félidő nagy részében elképesztő nyomás volt Godínékon, a madridiak percekre sem nagyon jutottak át a félpályán. Joggal gondolhatták azt a vendégek hívei, hogy ezzel a taktikával képtelenség kibírni még 45 percet.

Éppen ezért Simeone előre cserélt, a lényegesen támadóbb felfogású Carrasco érkezett Augusto Fernández helyére. Abból a szempontból nem történt változás, hogy elképesztő mezőnyfölényben futballozott a Bayern, ám gólt Griezmann révén a vendégek szereztek, vélhetően lesről. A Matracosok találata tönkretette a Bayern elképzeléseit, hiába volt még tengernyi idejük a két gólra, nem tudtak ugyanazon a fordulatszámon pörögni, nem jöttek a helyzetek, Lewandowski sem kapott annyi labdát, mint az első játékrészben. Az utolsó negyedórára viszont ismét megélénkültek az események, hiszen 15 perccel a vége előtt Lewandowski fejjel betalált, így már csak egy gól kellett a bajor csapatnak. A 85. percben minden eldőlhetett volna, Cakir második nagyon vitatható ítéletét is az Atlético Madrid javára fújta be, Javi Martínez a tizenhatoson kívül szabálytalankodott, a török viszont büntetőt adott. A sértett Fernando Torres sem járt jobban, mint Müller, ő is kihagyta a tizenegyest. Az utolsó percekben változatlanul pokoli nyomás nehezedett a fantasztikusan védő Oblak kapujára, ám az öt és fél perces hosszabbítás nem hozott újabb gólt, így maradt a 2-1.

Egészen elképesztő mérkőzést láthattunk, ritkán látható izgalmakkal, helyzetekkel, kihagyott tizenegyesekkel, vitatható bírói ítéletekkel fűszerezve. Habár a Matracosok gólja kétséges, hogy lesről született-e, a bajorok 35 kísérletből csupán kétszer találtak be, ez pedig döntőnek bizonyult. 

Döntős tehát az Atlético Madrid és várja ellenfelét, amely vagy a Real Madrid vagy pedig a Manchester City lesz.

[2217814] 2016-05-03 20:45:00 Bayern München - Atlético Madridx;
Percről percre: Bayern München_Atlético Madridx