NB II

Nem várt feljutója lehet a másodosztálynak

A Kisvárda és a Balmazújváros is beszállt a küzdelembe, a Zalaegerszeg és a Mezőkövesd viszont folyamatosan botladozik.

Igencsak pikáns az NB II állása 25 forduló után, no persze nem a Gyirmót helyzete, hiszen az tudvalévő már hónapok óta, hogy a győri csapat simán feljut a legjobbak közé. Hatalmas harc lehet azonban a második pozícióért, négy csapat is egy ponton belül áll, így papíron még akár a Balmazújváros is végezhet feljutó pozícióban. Az azonban más kérdés, hogy kvartettből melyik két gárda vállalná az NB I-et.

Amit biztosan lehet tudni, hogy a Kisvárda jövőre nem szerepel az OTP Bank Ligában, ők ugyanis nem adtak le licenckérelmet az első osztályra. Nem úgy a "kisebbik" borsodi együttes, amelynek már el is fogadták a kérelmét az NB I-re, így a négy csapatból hivatalosan három akár szerepelhetne is a legjobbak között. Ezért lenne igazán érdekes, ha a jelenleg második helyen álló Várda végül megőrizné pozícióját.

Az ezüstaspiránsok hátralévő sorsolása
  Kisvárda (43) Zalaegerszeg (42) Mezőkövesd (42) Balmazújváros (42)
26. forduló Vác Gyirmót @Ajka @Szeged
27. forduló @Balmazújváros Szeged Szigetszentmiklós Kisvárda
28. forduló @Zalaegerszeg Kisvárda @Budaörs @Soroksár
29. forduló @Sopron Soroksár @Siófok Ajka
30. forduló Szolnok Ajka Dunaújváros @Szigetszentmiklós
@: idegenben

Mint látható a fenti táblázatból, a szabolcsi csapatnak (Kisvárda) van a legnehezebb sorsolása, két közvetlen riválishoz is utazik, míg a Zalaegerszeg kizárólag hazai pályán játszik majd. A kék-fehérek azonban borzalmas formában vannak, az utolsó hat meccsükből négyet elveszítettek, legutóbb a Csákvár vágott egy hármast a Zetének. Nem lehet túl optimista Pintér Attila csapata sem, az ő szekerük is jelentősen elakadt a sárban, emellett pedig sem a budaörsi, sem pedig a siófok kirándulás nem tűnik sétagaloppnak.

Szinte hihetetlen, de a sorsolás és a forma alapján a Balmazújváros lehet befutó. Feczkó Tamás fiai nem tudnak hibázni, nyolc meccsen 22 pontot szereztek úgy, hogy megverték a Siófokot, a Zalaegerszeget, a Csákvárt és a Gyirmótot is. Ennek ellenére a bukik továbbra is a Mezőkövesdet látják favoritnak, noha azon kívül, hogy a rendszer egyik kedvelt csapata, tulajdonképpen nem sok minden szól jelenleg mellettük.

Azt már csak különböző pletykák és merész találgatásokra alapozva tesszük hozzá, amennyiben esetleg a Kisvárda végez a második helyen, nem biztos, hogy az NB II harmadik helyezettje jut fel, így megmentve esetleg a kiesett Puskás Akadémiát.

Melyik csapat végez a második helyen?
   
Mezőkövesd 2.00
ZTE 3.20
Kisvárda 3.50
Balmazújváros 10.00
[2048157] 2016-05-08 15:00:00 Zalaegerszeg - Gyirmótx;
186240