Serie A

Megragadta utolsó szalmaszálát a Palermo

A Frosinone egy utolsó perces góllal bukta el az esélyeit, Balogh Norberték viszont még reménykedhetnek.

Hiába vezetett 3-1-re is a Frosinone Milánóban, Ménez 92. perces tizenegyesével végül be kellett érnie Ciofaniéknak egy ponttal, ami alighanem az újonc kiesését jelentette. A kék-fehérek lemaradása ezzel már négy pont, ami két fordulóval a vége előtt behozhatatlan hátrány. De mi a helyzet a Carpi-Palermo párossal, melyik csapatnak van több esélye? És hogyan eshet még ki az Udinese?

Ami fontos, egyenlő pontszámnál az újoncnál van az előny, így ha mindkét csapat ugyanannyi egységgel zár, Balogh Norberték szomorkodhatnak. A piros-fehérek számára kulcskérdés, hogy mit játszik majd az Atalanta az Udinesével jövő héten, hiszen akár alakulhat úgy, hogy az utolsó fordulóbeli Udinese-Carpi vesztese kiesik, a zebramezesek ugyanis hetek óta pocsék formában vannak, az előző körben például a Torino ellen kaptak egy ötöst. A különböző forgatókönyveket felvázolni is órákig tartana, mindenesetre ha a Carpi veri a Laziót, az Udinese viszont kikap Bergamóban, akkor a Carpi már egy döntetlennel is megelőzné Zapatáékat. És akkor még jön a képbe a Palermo is.

Balogh Norbert együttese a hétvégén hozta a kötelező, legyőzték a Sampdoriát otthon. Hétvégén Firenzében azonban nyerniük kell, ugyanis ha például kikapnak a Fiorentinától, de a Carpi megveri a Laziót, akkor egy Udine-Carpi iksszel kéz a kézben maradna bent a két csapat, kiejtve a Palermót. Paulo Sousa csapata ellen még idegenben is lehet esélye a Palermónak, a Violák hetek óta nagyon gyenge teljesítményt nyújtanak.

A három csapat sorsolása
  Carpi (35) Frosinone (30) Palermo (35)
37. Lazio (h) Sassuolo (h) Fiorentina (i)
38. Udinese (i) Napoli (i) Verona (h)

Abban aligha bízhatnak a rivális együttesek, hogy a Palermo majd botlik a már kiesett Hellas Verona ellen, így a Carpinak vagy a Laziót vagy az Udinesét mindenképpen meg kell vernie. Az oddsok alapján már joggal reménykedhetnek Baloghék, és az Udinének is akad még félnivalója.

Melyik csapat búcsúzik a Serie A-tól?
Carpi 1.90
Palermo 2.20
Udinese 8.00
186871