Angol Foci

Hétfő délután meglehet az első feljutó a Championshipből

Kulcsfontosságú nap vár az angol másodosztály élcsapataira, a Burnley matematikailag is fejuthat a Premier League-be.

Péntek este a 45. forduló nyitómérkőzésén a Middlesbrough meglepetésre csak döntetlent játszott a Birmingham vendégeként. Aitor Karanka együttese ezzel hárommeccsesre növelte nyeretlenségi sorozatát, amely könnyen lehet, hogy a csapat feljutásába kerül majd. A hétfő délután két mérkőzésen így mind a Burnley, mind pedig a Brighton beelőzheti a piros-fehéreket, sőt a Premier League-től tavaly búcsúzó csapat gyakorlatilag fel is juthat a legjobbak közé.

   
  1 x 2
Brighton-Derby 1.55 3.65 5.00
Burnley-QPR 1.35 4.35 7.25

Ugyanis ha nyernek a teljesen tét nélkül játszó, hetek óta vegetáló, január 16-a óta idegenben nem nyerő QPR ellen és a Brighton nem veri meg nagyon a Derby Countyt, akkor már 100%-os a feljutásuk. Igazából nincs is semmi okunk arra gondolni, hogy a Burnley nem húzza be simán a találkozót, hiszen hónapok óta nem találtak legyőzőre a bordó-kékek. Sean Dyche fiai aligha hibáznak majd az Erdészek ellen, komolyabb sérültjük, eltiltottuk nincs.

Lényegesen nehezebb feladat vár a Brighton & Hove-ra, amely csapat ma még biztosan nem jut fel. A története első PL-tagságáért harcoló kiscsapatra két pokolian nehéz mérkőzés vár, előbb a Derby Countyt fogadják ma délután, majd hétvégén a Middlesbrough ellen eldől, melyik csapat játszik playoffot és hol durranhatnak a pezsgők. Chris Hughton csapatának balszerencséje, hogy a Derby County is kitűnő formában van, biztosan rájátszásba jutnak majd, ugyanakkor közel sem mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben kezdik-e meg az ottani küzdelmeket.

Habár mindkét meccs 1-esre áll, a Brighton-Derby összecsapás nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ötmeccses győzelmi széria ide, tizenkétmeccses veretlenségi széria oda, a Derby is remekül muzsikált áprilisban, így ott inkább a gólokra éri meg fogadni, mintsem a győztesre.

A hatharom.com kombija
Brighton-Derby - 2.5 gól felett @1.85 Tippmixpro
Burnley-QPR - Burnley 1.35@Tippmixpro
Odds: 2.50
2016-04-29;48
2016-04-30;48
2016-05-01;48
2016-05-02;48
184323