Premier League

Érdekes meccs vár a Liverpoolra

  • hatharom.com

A Vörösöknek nyerniük kellene Walesben, de úgy, hogy közben legalább a fél csapat pihen a jövő heti EL-visszavágóra.

Érdekes meccs vár a Liverpoolra.

Ha nem kap gólt csütörtökön a 92. percben a Liverpool, akkor vasárnap szinte biztos, hogy közel a legerősebb csapatával szállt volna csatába Jürgen Klopp. Ám mivel alulmaradtak a Vörösök Spanyolországban, méghozzá úgy, hogy nincs idegenben szerzett találatuk a visszavágóra, alighanem egy alaposan felforgatott együttessel futnak ki a Liberty Stadion gyepére a Mersey-partiak.

Pedig a Premier League-ben sem ártana nyernie az LFC-nek, hiszen a hatodik, Európa Liga selejtezőt érői pozíciótól egy, míg az ötödik, automatikus EL-csoportkört érő helyezéstől, négy ponttal vannak lemaradva négy fordulóval a szezon vége előtt. Ettől függetlenül vélhetően azt a garnitúrát küldi pályára a német szakvezető, mint múlt héten a Newcastle, vagy azelőtt az Everton és a Bournemouth ellen. Vagyis a fiatalok - Danny Ward, Brad Smith, Connor Randall, Kevin Stewart, Cameron Brannagan és Sheyi Ojo - ismét sok időt kaphatnak, ám nagy kérdés, hogy ezúttal élnek-e a bizalommal.

[1989067] 2016-05-01 13:00:00 Swansea - Liverpoolx

Ennek függvényében a Swansea együttesének nagy esélye van a győzelemre, ám amilyen jól kezdtek a walesiek Francesco Guidolinnal, olyannyira visszaestek az utóbbi hetekben, hiszen a Newcastle otthonában 3-0-ra, míg Leicesterben 4-0-ra (!) kaptak ki. Mindez annak köszönhető, hogy a Hattyúk a Chelsea legyőzését követően tulajdonképp bebiztosították bent maradásukat az élvonalban, hiszen még matematikailag ugyan kieshetnek, azonban olyannyira nagy a tömörülés a fekete-fehérek mögött a táblázaton, hogy még az is csoda számba menne, ha ismét megcsapná a kiesés szele a hazaiakat.

A hazaiak közel a legjobb csapatukkal tudnak felállni vasárnap, hiszen csak Leroy Fer és Alberto Paloschi sérült, míg a vendégek hét játékosukra nem számíthatnak ilyen vagy olyan okok miatt, és akkor a tartalékolásról nem is beszéltünk. Mindezek után, illetve a felek eddigi walesi mérkőzéseit alapul véve egy ki-ki mérkőzésre van kilátás, ahol bármilyen eredmény előfordulhat, viszont az szinte "tuti", hogy ilyen körülmények között szerintünk maximum két találatot hoz a csapatok vasárnapi ütközete.

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 alatt
TippmixPro @ 1.80
[1989067] 2016-05-01 13:00:00 Swansea - Liverpoolx;