Premier League

Aligha szakad meg az év meccse előtt a Man. City

  • hatharom.com

A manchesteriek minden idegszálukkal a jövő heti, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóra készülnek.

Noha nem játszottak jól a manchesteriek a Real Madrid ellen kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján, mégis biztató eredményt értek el, hiszen gól nélküli remivel zártak. Ennek köszönhetően, akár egy rúgott gól is elég lehet az üdvösséghez a Santiago Bérnabeúban, avagy borítékolható, hogy Manuel Pellegriniék a "B" együttesükkel lépnek pályára vasárnap.

Mondjuk úgy már nem is igazán lehet "A" csapatnak hívni a City kezdőjét, ha Yaya Touré és David Silva sérült. A két kulcsjátékos biztosan kimarad tehát, de a hírek szerint Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Gael Clichy és Bacary Sagna még a kispadra sem ül le pihentetés végett. Helyettük Kelechi Iheanacho, Wilfried Bony, Fabian Delph, Raheem Sterling, Eliaquim Mangala és Alekszandr Kolarov kaphat helyet a kezdőben.

Pedig igen nagy a tét a vendégek számára, mivel a dobogót, vagyis az automatikus Bajnokok Ligája csoportkörbe jutást könnyedén bukhatják, de lehet, hogy alapból a BL-t is elbaltázzák, mivel a városi rivális ugyan öt ponttal van mögöttük, de eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

[1989065] 2016-05-01 17:30:00 Southampton - Manchester Cityx

Ami a hazaikat illeti, a Southampton az utóbbi hetekben pazar formába került, hiszen legutolsó hat bajnokijából négyet is meg tudott nyerni. Ennek köszönhetően a Szentek feljöttek a nyolcadik helyre, két pontra vannak az Európa Liga selejtezőt érő, hatodik pozíciótól, amit perpillanat a West Ham együttese birtokol. Amennyiben a piros-fehérek nyerni tudnának vasárnap, úgy egy csapatot, a Liverpoolt, könnyen lehet hogy meg tudnának előzni, ami a szezon utolsó két fordulója előtt nem lenne hátrány.

Ronald Koeman gárdájának pedig minden esélye megvan a sikerre, hiszen a holland szakvezető csak Charlie Austinra és Florin Gardosra nem számíthat vasárnap. Emiatt vélhetően ugyanazt a kezdőt favorizálja a hazaiak mestere, mint az Aston Villa ellen, így pedig három kulcsjátékos - Jordy Clasie, Graziano Pelle és Sadio Mané - a kispadra kerülhet, igaz, így legalább bőven van merítési lehetősége Koemannak, ellentétben a kollégájával.

Összességében a manchesteriek tartalékolásának, illetve a Southampton jó formájának és pályaválasztásának köszönhetően a piros-fehérek egy hajszállal esélyesebbnek tűnnek a vasárnapi mérkőzésen. Azonban, ha van olyan csapat, amelynek még a "cseresorát" sem szabad leírni, az a City, vagyis véleményünk szerint a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióra éri meg leginkább fogadni a felek hétvégi találkozóján.

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @ 1.60
[1989065] 2016-05-01 17:30:00 Southampton - Manchester Cityx;