Tenisz

Nagy bravúr lenne a továbbjutás Babostól

  • hatharom.com

A magyar játékos vasárnap a spanyol Carla Suárez-Navarro ellen lép pályára a madridi torna nyitófordulójában.

Legjobb magyar játékosunk, Babos Tímea igen sűrű programot állított össze magának, hiszen a hét első felében Marokkóban játszott, vasárnap pedig már Madridban lesz fellépése. Rabatban jól teljesített, egészen az elődöntőig menetelt, ahol végül két szoros szettben Bacsinszky Tímea állította meg.

"Sajnos ezen a meccsen nem játszottam elég agresszíven, ezért emiatt elment sok lehetőség. Persze nem volt könnyű a feladatom, mert szerintem az ellenfelem jó taktikával játszott. Sajnálom, hogy így alakult…Sokat tanultam ezen a héten, még rengeteg van ebben a salakpályás teniszben. Remélem, hogy a következő hetekben még javul a játékom. Szombaton irány Madrid és vasárnap már játszom is. Nem is akárkivel, Suarez Navarróval, aki remek játékos, főleg salakon. Szép kihívás lesz, az biztos” - nyilatkozta Timi a Rabatban elszenvedett veresége után a babostimea.hu-nak.

Carla Suárez-Navarro-Babos Tímea
Hatharom-tipp: 20.5 játék felett
TippmixPro @ 1.80

Bizony, a világranglista-11. Carla Suárez-Navarro nagyon nem ígérkezik könnyű feladatnak. Már meg sem lepődünk azon, hogy egy Premier- vagy Grand Slam-tornán Timi nehéz sorsolást kap. Nagyon nem könnyíti meg a dolgát, hogy pénteken még Marokkóban játszott. Ráadásul Madridban teljesen más körülmények fogadják, a magaslati levegő miatt gyorsabb a játék. Ez persze alapvetően kedvezhet a teniszének, de nyilván ehhez edzeni kellett volna a spanyol fővárosban az elmúlt napokban. Az ibériai lány az elmúlt két évben kihozta a maximumot ebből a tornából, tavaly negyeddöntőzött, előtte nyolcaddöntőzött és mindkét esetben Serena Williams állította meg. Jó évet fut, pechjére a márciusi két amerikai tornát nem tudta megnyomni egy bokaficam miatt. Azon már bőven túl van, Stuttgartban egy szolid szerepléssel kezdte a salakszezont. Itt Madridban már bemutatkozott, méghozzá párosban Garbine Muguruza oldalán. Nem valószínű, hogy Babos képes lesz meglepetést okozni, ám már csak a gyors környezet miatt is, megszorongathatja a spanyol lányt.

Suárez-Navarro és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Birmingham Suárez-Navarro 6:2, 3:6, 6:4
2014 Florianopolis Kemény Suárez-Navarro 6:2, 6:2