Férfi kézilabda BL

Harmadszor juthat be a FinalFourba a Veszprém

Háromgólos előnyből várhatja a Vardar Szkopje elleni visszavágót az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely jó eséllyel zsinórban harmadik alkalommal juthat be a kölni Final Four-ba.

Sabaté mester 100 százalékos koncentrációt vár csapatától / ehfcl.com

Az első félidő második felében bemutatott parádés védekezésnek és Mirko Alilovic világklasszis teljesítményének köszönhetően az MVM Veszprém Európa egyik legnehezebb csarnokában is előnyt tudott szerezni a veszprémi visszavágó előtt, így egyértelműen esélyese a Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának. A Veszprém és a Vardar a SEHA Ligában is összemérte már erejét az idén, és jó hír a magyar bajnok számára, hogy továbbra is veretlen a macedón kirakatcsapat ellen. 

Egymás elleni eredmények (2016) 
23.04.16 BL Vardar MKB Veszprém 26 : 29
03.04.16 SEHA MKB Veszprém Vardar 28 : 26
08.03.16 SEHA Vardar MKB Veszprém 30 : 30

"A Vardar egy kiváló csapat, amely a szezon kezdete óta, remek edzői által vezetve, nagy eséllyel pályázik a Final4-ba kerülésre. Nagyszerűen játszottunk a múlt hétvégén az otthonukban, de most szombaton is nagyon jól kell teljesítenünk, hogy mi utazhassunk Kölnbe. Biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény meccs lesz, és lesznek nehéz pillanatok a találkozó folyamán, éppen ezért az elsőtől az utolsó pillanatig maximálisan koncentrálnunk kell majd. A mérkőzés egyik kulcsa a szurkolóink lesznek, akiktől szükség lesz arra, hogy olyan hangulatot teremtsen, mint még soha" - mondta el várakozásait az mvm-veszprem.hu-nak Javier Sabaté, a bakonyi gárda vezetőedzője. 

Bár az kétségtelen, hogy a Vardar nem sorolható a könnyen verhető ellenfelek közé, a bukmékerek szerint a Veszprém hazai környezetben nem hibázik majd. Erre minden esélye meg is lesz, hiszen talán a világ legjobb csapatnak tekinthető hazai környezetben.

Háromesélyes fogadás    
Veszprém Döntetlen Vardar Szkopje
1.25 9.50 4.15

"Nagyon kemény meccset játszottunk Szkopjéban, a Vardar nagyon jó csapat. A szurkolóik fantasztikus hangulatot varázsoltak, nagyon hangosak voltak, alig értettük egymást a pályán. De sikerült nagyszerű teljesítményt nyújtanunk és nyernünk három góllal, főleg a védekezésünknek és a kapusteljesítményünknek köszönhetően. Elégedettek lehetünk ezzel a győzelemmel, de nem nyugodhatunk meg, hiszen nagyon veszélyesek lesznek a visszavágón. Szükségünk lesz a szurkolóink biztatására, hogy ők is előrukkoljanak valami extrával. De ahogy mindig, szerintem most is fantasztikusak lesznek, szóval ezzel biztosan nem lesz gond. Végig koncentráltan kell játszanunk, és akkor bejuthatunk a Final4-ba" - nyilatkozta Andreas Nilsson, a Veszprém svéd válogatott beállósa. 

Hendikepes fogadások    
Veszprém -3.5 Vardar +3.5
1.80 1.80

Az biztos, hogy a veszprémi publikumon nem múlik majd semmi, hiszen szokásukhoz híven ezúttal is megtöltik majd az arénát, és pokoli hangulatot varázsolnak majd. Jó hangulatban pedig csak jó meccset lehet játszani, így elsősorban az lehet a kérdés, hogy a védők vagy a támadók fognak e ki jobb napot. A bukik az első meccset (29-26) alapul véve ezúttal is 54-55 gól körül találkozóra számítanak. Újdonság a     kínálatában, hogy fogadhatunk a csapatgólokra is, a Veszprémre kínált 29,5 feles határnál véleményünk szerint az overes opció rejteget komolyabb értéket. 

Gólszám    
Kevesebb, mint 54.5 Több, mint 54.5
1.80 1.80
Veszprém gólok száma    
Kevesebb, mint 29.5 Több, mint 29.5
1.65 1.95

Az biztos, hogy a Vardar Szkopjét nem lehet fél vállról venni, de ismerve Nagy Lászlóék mentalitását és óriási rutinját, ez biztosan nem következik majd be. Az erőviszonyok ismeretében, és a szkopjei eredmény függvényében óriási csoda lenne, ha nem a Veszprém jutna be a kölni négyes döntőbe. 

MVM Veszprém - Vardar Szkopje
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés (29-26)
Szombat, 17:30, Veszprém
Vezeti: Zigmars Sondors, Renars Licis (lettek)
Tv: Sport1, EHF Tv