Darts

Thornton boríthatja a papírformát

Csütörtökön a Premier League Darts tizenharmadik fordulójára kerül sor, a helyszín ezúttal az angliai Birmingham lesz, amely immáron tizedik alkalommal látja vendégül a mezőnyt. Élesedik a helyzet, hiszen ezen kívül már csak két versenynap lesz az alapszakaszból, ahol kiharcolhatják a rájátszást. Robert Thorntont leszámítva mindenkinek van még esélye a legjobb négyre, szóval egy újabb izgalmas este elé nézünk.

Szeretnél nyerni egy Phil Taylor Erőpróba könyvet? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára és megválaszolni az adott fordulóra vonatkozó kérdést.

Óriási rangadó nem lesz ebben a fordulóban, érdekes meccsek viszont annál inkább. A mi kiszemeltünk ezúttal az Adrian Lewis-Robert Thornton összecsapás, amelyen csak az angolnak lesz vesztenivalója, és éppen ez teszi igazán pikánssá ezt a derbit. 

Ennek a fordulónak ugyanis a kétszeres világbajnok Lewis a negyedik helyről vág neki, ugyanakkor már csak egy pont az előnye James Wade-del szemben, miután az előző héten mindkét mérkőzését elveszítette. Az egy borzasztó fájó este volt a szigetországinak, a szerencséje, hogy nem olyan játékosoktól kapott ki, akik a leginkább veszélyeztetik a rájátszásba jutását. De, ami igazán aggodalomra adhat okot a Jackpot-fanoknál, hogy az angol kifejezetten gyenge játékkal maradt alul, és ez egyértelműen a növekvő tét számlájára írható. A Raymond van Barneveld elleni meccsén különösen görcsösen dobált, nem igazán tudta elengedni magát és a legjobbját hozni. 

Ezen a mérkőzésen a tét még inkább nagy lesz számára, hiszen papíron ez egy kötelező győzelem számára a rájátszásról már biztosan lemaradó The Thorn ellen. Továbbá, ha előre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy Manchesterben Phil Taylor, míg Rotterdamban Gary Anderson lesz az ellenfele, tehát, ha most nem szerzi meg a két pontot, akkor komoly bajba kerülhet. Ez olyan nyomást jelenthet a vállain, amivel nem biztos, hogy sikerül megbirkóznia. A skót viszont felszabadultan játszhat, és bár Bournemouthban nem teljesített jól, de Belfastban láthattuk milyen könnyedén sikerült meglepnie Peter Wrightot, aki ugyancsak nem tudta elviselni a terhet, hogy hoznia kell a győzelmet. Úgy véljük ezen a találkozón megéri kockáztatni és a döntetlenre fogadni, ami ötszörös pénzt hozhat a konyhára.

Adrian Lewis-Robert Thornton
Hatharom-tipp: Döntetlen
5.00 @ TippmixPro

Kíváncsi vagy a játékosok tornaátlagára, a maximumaik számára vagy, hogy milyen százalékban értékesítették eddig a kiszállókat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden statisztikát megtalálhatsz!

Birminghamben az egyik duplázó Peter Wright lesz, akinek gyakorlatilag itt dől el, hogy lesz-e esélye még az utolsó két fordulóban a rájátszásba jutni vagy sem. Nincs könnyű helyzetben, hiszen az első meccsét az élen álló Phil Taylorral vívja, míg a másodikat a címvédő honfitársa, Gary Anderson ellen. Ebből kiderül az is, hogy utóbbi a másik duplázó, a Repülő Skót Raymond van Barneveld ellen játssza a másik mérkőzését. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk először Wright esélyeit. Taylor ellen nem sok mindenben reménykedhet, az angol legenda nagyon egyben van, nem igazán látni, hogy a skót hol tudna rajta fogást találni. Az első meccsük ugyan döntetlennel zárult, de az is abszolút The Powernek állt, több meccsnyilat is elpuskázott. Talán akkor lehet Wrightnak sansza pontot szerezni, ha Taylor hasonlóan adakozó kedvében lesz...Abból a szempontból peche van az extravagáns skótnak, hogy Anderson is így az alapszakasz végéhez közeledvén találta meg a legjobbját, azzal pedig nem biztos, hogy képes lesz konkurálni. És, ha már a címvédőnél tartunk, ő egy duplázással végleg leszakíthatná azt a két játékost, akik még akár veszélyeztethetik. Egyszerű dolga nem lesz, mert Barney is nagyon küzd, de a rutinos holland sem igazán meggyőző, valószínűleg neki is akkor lenne igazán jó esélye a győzelemre, ha Anderson gyengébb napot fogna ki.

Egy mérkőzésről nem esett még szó, méghozzá a 2009-es bajnok James Wade és a világelső Michael van Gerwen ütközetéről. Jelenleg az angol jelenti a legnagyobb veszélyt Lewisra és Andersonra, hiszen csak egy pontra van tőlük. Ha előtte Jackpot pontot veszít, akkor igazán felszabadultan állhat oda a holland ellen, hiszen, ha kikap, még akkor is marad bőven esélye a legjobb négyre, főleg, mert neki könnyebb a sorsolása. Érdekes meccs lesz tehát, természetesen Van Gerwen is a győzelemben gondolkozik, ő viszont szeretne tapadni Taylorra, hogy majd Rotterdamban eldöntsék egymás között az első helyet. Ismét nem értünk egyet a bukmékerekkel, amit a szorzók mutatnak, annál esélyesebb Wade, főleg, hogy az első meccsüket is ő nyerte. 

Tizenharmadik forduló (április 28, Birmingham) programja - a TippmixPro szorzói
Kezdés Meccs 1 X 2
20:15 Peter Wright-Phil Taylor 3.95 4.90 1.50
20:45 Raymond van Barneveld-Gary Anderson 3.60 4.75 1.55
21:15 Adrian Lewis-Robert Thornton 1.40 5.00 4.35
21:45 James Wade-Michael van Gerwen 5.75 6.00 1.25
22:15 Peter Wright-Gary Anderson 3.45 4.70 1.60
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!