Európa Liga

A rutin vagy a hazai pálya dönt az első meccsen?

Az ukrán Sahtar és a spanyol Sevilla összecsapása teljesen háromesélyesnek ígérkezik.

Az utolsó UEFA-kupa-győztes és az Európa Liga kétszeres győztese csap össze a döntőért. Van esélye vajon az ukrán Sahtar Donyecknek a kupaspecialista Sevilla ellen, vagy az andalúz gárda bejut zsinórban harmadik döntőjébe?

A     oddsai az odavágóra
  1 x 2
Sahtar Donyeck-Sevilla 2.52 3.20 2.70

A rutin és a tapasztalat mindenesetre biztosan a spanyolok oldalán áll. "Rendkívül tapasztalt, sokat megélt csapat ellen játszunk majd, amelynek több játékosa is átélte már az Európa Liga-sikert, ez pedig nagyon fontos faktor lehet ezen a szinten. Számunkra ez kicsit új érzés, a legtöbbünk még nem játszott ilyen fontos mérkőzést, így most az a leglényegesebb, hogy mentálisan is készen álljunk csütörtök estére. A pályán már úgyis bármi megtörténhet" - nyilatkozta Taras Stepanenko, a hazaiak középpályása, aki arról is beszélt, hogy Lucescu sokat mesélt a korábbi élményeiről a nemzetközi kupákban.

[2218023] 2016-04-28 21:05:00 Sahtar Donyeck - Sevillax

A rutin ugyan a spanyoloknál, de ne felejtsük el, a Sevilla idegenben borzalmas teljesítményt nyújt. Ha csak a nemzetközi kupát, illetve a spanyol bajnokságot vesszük alapul, akkor 23 meccsen egyetlen győzelmet arattak Unai Emery tanítványai, igaz, azt az EL legutóbbi szakaszában, a Bibao ellen.

A Sevilla középpályása, Antonio Reyes kizárta annak lehetőségét, hogy a csapat "ráunt" volna az Európa Ligára. "Rendkívül elszántak vagyunk, nagyon várjuk az elődöntőt, de rendkívül sokat kell majd küzdenünk a győzelemért. Ha olyan csapatot akarnak találni a világon, amely jobban vágyik a sikerre, mint a Sevilla, én azt mondom, lehetetlen. Napról napra folyamatosan harcolunk, szeretnénk most is Európa Ligát nyerni" - mondta a rutinos játékos, aki egyébként vélhetően kihagyja a mérkőzést sérülés miatt.

Reyesen kívül még Vitolo és Trémoulinas játéka kérdéses, míg az urkánoknál Azvedo sérülés, Fred eltiltás miatt nem lehet ott Lvivben.

[2218023] 2016-04-28 21:05:00 Sahtar Donyeck - Sevillax;