Jégkorong

Mire megy a magyar válogatott a KHL-es sztárok ellen?

  • hatharom.com

Nem utazik el Kazahsztán legnagyobb sztárja, bemutatkozik viszont három KHL-ben is kiemelkedő támadó. Nem lesz tehát könnyű dolgunk.

Fotó: icehockey.hu

Pénteken 19:00-kor kerül megrendezésre a Magyarország–Kazahsztán jégkorong felkészülési mérkőzés a Tüskecsarnokban, ami azért is pikáns, mivel tavaly a kazahok végeztek előttünk a Divízió I-es világbajnokságon, így idén mindkét gárda ott lesz a Szentpéterváron megrendezésre kerülő A-csoportos vb-n. A vendégeknél lesz egy komoly hiányzó, mivel hazautazott Kanadába talán legnagyobb sztárjuk, Kevin Dallman. Ennek ellenére mégse gyengült a keretük tavalyhoz képest, ennek pedig három főbb oka van: most mutatkozik be a már öt éve a KHL-ben szereplő Barisz Asztana támadótriója, Brandon Bochenski, Dustin Boyd illetve Nigel Dawes. Ezekben a lábakban közel ezer KHL-mérkőzés van, és szinte mindenkinek meccs/pont az, átlaga ami azért nem mindennapi az orosz bázisú ligában.

Háromesélyes fogadás a    -n
Magyarország Döntetlen Kazahsztán
3.35 4.25 1.65

Fontos megjegyezni, ez nem barátságos, hanem felkészülési mérkőzés. Óriási különbség van a kettő között, hiszen nem alibizés várható a felektől, hanem kőkemény csata, hiszen mindenkinek az a célja, hogy bekerüljön a végleges A-csoportos keretbe. Nem várható tehát Kazahsztán részéről "nemtörődöm" hozzáállás, vélhetően keményen odateszik majd magukat a kazahok. Ha pedig komolyan veszik a mérkőzést, akkor ahogy telik az idő, úgy ki is ütközhet a tudásbeli különbség a két csapat között, ami kétségkívül a kazahok javára billenti a mérleget.

Nem szabad kishitűnek lenni, kétségkívül sokkal erősebb lett a magyar csapat is egy év elteltével, hiszen mi is honosítottunk bőven, így került be az eddigi 30-as keretbe Kevin Wehrs, Kalvin Sagert és Jesse Dudas, akik nemzetközi szinten is kiváló bekkek. Ettől függetlenül már Szlovénia ellen is érződött, hogy bizony bár rengeteget fejlődtünk, még mindig van mit tanulni. Egyelőre kifejezetten gyenge az emberelőnyös játékunk, még mindig kicsivel több felesleges támadó harmadbéli kiállítást fújnak be - jogosan - ellenünk, melyek egész egyszerűen nem férnek bele a kazahok ellen sem. További rossz hír, hogy Hári János keze eltört, így ő kikerült a keretből. Személyében nagyon fontos játékost vesztettünk el, hiszen kulcsfigura az emberelőnyös játékban is, illetve ő az, aki kiváló érzékkel ér oda mindig a kipattanókra. Nincs még egy ilyen stílusú játékosunk sajnos. Kulcskérdés Jesse Dudas játéka is, köztudott, hogy nagyon könnyen "elgurul a gyógyszere", amit az európai bírók nem hajlandóak tolerálni. Kell a trashtalk, kell a kapu előtti tekintély megszerzése, de nem szabad átmenni indokolatlan durvaságba.

Nem látni azt, hogyan úsznánk meg ezt a mérkőzést egy rendes játékidőben szerzett vereség nélkül. Nem igazán van gyenge pontja a kazah válogatottnak, a bekkjeik fizikálisan sokkal erősebbek a mi támadónknál, így pedig nem igazán tudunk majd odaérni a nagyon fontos kipattanókra sem. A mi helyzetünk javult hátul tavalyhoz képest, a Sagert-Dudas kettős fizikálisan is partiban lesz a kazah támadókkal, azonban ők nem lehetnek 60 percig a jégen, és akkor az ellenfél játékosai bizony oda-oda fognak érni a kipattanókra a kapu előtti szituációkban.

Egyéb fogadási opciók
Hendikepes fogadások Alatt/fölött fogadások
Magyarország +0.5: 1.90 Kazahsztán -0.5: 1.65 Kevesebb, mint 4.5: 1.95 Több, mint 4.5: 1.65
Magyarország +1.5: 1.50 Kazahsztán -1.5: 2.25 Kevesebb, mint 5.5: 1.50 Több, mint 5.5: 2.30

A     jelenleg 1.65-szörös szorzót fizet háromesélyben Kazahsztán győzelmére, illetve 2.25-szörös pénzt a legalább két gólos vendég győzelemre, fogadási szempontból remek ajánlatnak mondható mindkét opció, érdemes lehet ezekbe pénzt fektetni.