Jégkorong

Hibáztak a bukik? Nagyon úgy néz ki!

  • hatharom.com

A bukmékerek lebeszélt eredményt várnak az Ausztria-Szlovénia mérkőzésen, ám szerintünk hibásan teszik.

Furcsa szorzókat kínálnak a bukik a pénteki Ausztria-Szlovénia 1/A divízió jégkorong- világbajnokság sorsdöntő mérkőzésére, hiszen az oddsok alapján olyan, mintha egy focimeccsre fogadnánk. Ami kifejezetten szembetűnő, az az, hogy a döntetlenre nagyon alacsony a szorzó, átlagosan 3.00 körül fogadható, ami jégkorongban nem megszokott dolog. Ennek a hátterében az áll, hogy ha Ausztria hosszabbításban legyőzi Szlovéniát, akkor kéz a kézben az első két helyen végeznek, ami továbbjutást ér a szabályok szerint.

Ez logikusnak is tűnhet, azonban van egy óriási bökkenő. Mivel jövőre az A-csoportos világbajnokságot Németország illetve Franciaország rendezi, ezért mint rendező felek, garantáltan ott lesznek a vb-n. Éppen ezért történt az a szabálymódosítás, hogy amennyiben kiesne bármelyik válogatott a világelitből (ami benne van, mivel erős a mezőny), akkor az 1/A divízió világbajnokságáról nem jut fel a 2. helyezett. Tehát amelyik válogatott ebben a csoportban első helyen végez, az garantáltan feljut, viszont a második helyezett még nem ünnepelhet, meg kell várniuk a szentpétervári vb csoportkörének alakulását, és majd csak utána tudják meg, hogy feljutottak vagy nem.

Pontosan ezért nem szabad lebeszélt eredményt gondolni, nem fogja megkockáztatni egyik csapat sem azt, hogy ne jussanak fel egy esetleges francia vagy német kiesés esetén. Komolyan fogják tehát venni ezt a mérkőzést a felek, és várhatóan a toronymagas csoportfavorit Szlovénia húzza be az osztrákok elleni derbit, mivel lényegesen jobb a formájuk illetve a keretük is.

Világbajnokság - 1/A Divizó
    M GY GY.h. D V GK P
1. Szlovénia 4 3 0 0 1 16:7 9
2. Ausztria 4 2 1 0 1 10:6 8
3. Dél-Korea 4 2 0 1 1 10:9 7
4. Olaszország 4 2 0 0 2 9:9 6
5. Lengyelország 4 2 0 0 2 7:8 6
6. Japán 4 0 0 0 4 3:16 0

Külön kiemelnénk az első sorukat, a Ticar, Jeglic duóhoz csatlakozott Sabolic is, tehát nagyon ütős nevekkel rohamozzák majd Starkbaum kapuját. A mérkőzés győztese kétesélyes opció 1.75-szörös odds körül fizet a szlovénokra, ami kifejezetten jó ajánlat, már csak azért is, mert szerintünk a rendes játékidőben is döntésre vihetik a találkozót. Ez csak és kizárólag azért ennyi, mivel a döntetlen téves csökkentésével megnőtt a győztesre adott szorzó is.

Háromesélyes fogadás a    -n
Ausztria Döntetlen Szlovénia
2.75 3.05 2.30