Tenisz

Babos gond nélkül veheti a negyeddöntős akadályt

  • hatharom.com

A magyar játékos csütörtökön a francia Pauline Parmentier ellen lép pályára a rabati salakpályás torna negyeddöntőjében.

Babos Tímea a múlt héten Stuttgartban kezdte meg a salakszezont, a napokban pedig Marokkó fővárosában, Rabatban ütöget. Ezúttal is nagyszerű teniszt láthatunk tőle, a Polona Hercog elleni döcögősebb rajt után szerdán nagy magabiztossággal, 6:1, 6:2 arányban múlta felül a hosszabb kihagyás után a formáját kereső angol Laura Robsont.

"Érdekesen indult a meccs. Nem igazán tudtam, hogy mit is várjak Robsontól. Azt tudtam, hogy remek játékos, de a sérülése után még nem tudtam, mire is számítsak. Így talán egy picit idegesebben kezdtem. Viszont, ami fontos: tudtam ezt kontrollálni. Onnantól kezdve pedig beindult a játékom is. Örülök a negyeddöntőnek.”- nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Pauline Parmentier-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Babos
TippmixPro @ 1.40

A folytatásban a francia Pauline Parmentier lesz az ellenfele, akiről nemrégiben írtunk, hiszen Miamiban a második selejtezőkörben Stollár Fannyval találkozott. Akkor a fiatal magyar teniszező rendesen megnehezítette a dolgát, csak a rutinjának köszönhette a gall, hogy végül ő jutott fel a főtáblára. Ez valahol mutatja is, hogy milyen játékerőt képvisel. Soha nem tartozott az igazán jó játékosok közé, a mostani világranglista 102. helye sem véletlen. Bár a kemény pályás idényt jól zárta, de ettől függetlenül nincs komoly súlya a játékának. Babos lendületben van, jobban adogat, keményebben és pontosabban üt, mint ellenfele. 1.60-nal dobták ki, ami gyorsan esésnek indult, jelenleg már csak 1.40-es oddson fogadható a soproni lány.

Parmentier és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Poitiers ITF Kemény Babos 6:3, 6:2