Darts

Elszáll Wright esélye a rájátszásra? - szakértői tippek és vélemények

Birminghamben folytatódnak a Premier League küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét tippeltek.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Peter Wright Döntetlen Phil Taylor
3.95 @ TippmixPro 4.90 @ TippmixPro 1.50 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A Sport TV szakkommentátora, Vereczkey Lajos kezdte a mérkőzés elemzését. Szerinte Taylor sokszor kifejtette már, hogy számára nem igazán mérvadó az, hogy adott esetben hol és milyen szituációban kell a maximumot nyújtani, hiszen ő mindig arra törekszik. Nem fogja Taylor teljesítményét befolyásolni, hogy ő bent van már a legjobb négyben, ezért nem fog kiengedni, így Lajos az angol sikerére voksol. Mint ahogyan Barta Zsolt is, ám ő statisztikai guruként természetesen a számokat is alapul vette. Jubileumi, 25. meccsükre készülnek, az eddigi 24 alapján 16-5 az állás Taylor javára három döntetlen mellett, viszont még mindig nem történt meg, hogy az "Öreg" a Premier League keretén belül is megverje Wrightot. Éppen itt az ideje, hogy ez megszakadjon, vélekedett Zsolt. Jó formában van Taylor, Wright esetében pedig pont ugyanaz várható, mint Van Gerwen ellen, egyszerűen nem fog tudni túllépni a saját árnyékán. Egyedül a magyar bajnok Székely "Penge" Pál tippelt az angol ellen, ám ő ezúttal az érzelmeire hallgatott, a két kedvence közül a bajban lévő Wrightnak adná szívesebben a két pontot.

Tippek a Peter Wright-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Wright Taylor Taylor

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Gary Anderson
3.60 @ TippmixPro 4.75 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Anderson kétszer fog játszani ezen az estén, de neki egy győzelem is elég, hogy stabilizálja magát a négy között, Barneveldnek viszont nyernie kell ahhoz, hogy legyen esélye az utolsó két fordulóban bejutni a rájátszásba, és Székely "Penge" Pál szerint meg is fogja nyerni ezt a meccset a holland. Bata József, Barta Zsolt és a Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd viszont úgy gondolja, hogy a papírforma érvényesül, és a skót húzza be a két pontot. Medárd szerint Anderson nem fog annyira alacsony körátlagot dobni, ami ellen Barneynak lenne esélye, hiszen a skót rendre 100 felett hoz, míg a holland általában alatta marad. Zsolttól megtudtuk a számokat (14-11-re vezet Barneveld két döntetlen mellett), és egy érdekes dologra is felhívta a figyelmet, miszerint a tavalyi ominózus eset óta - amikor is a holland dobbantással próbálta megzavarni a skótot - mind a négy egymás elleni meccsüket Gary húzta be. Zsolt szerint Barneveldnek nagy fegyvere a játékintelligenciája, és az első pálya is mellette szól, de a jobb forma miatt a skót mellett tette le a voksát. Vereczkey Lajos is kiemelte, hogy a holland borzasztó jól tud időzíteni, ezért és a kezdés miatt ő pontosztozkodást vár ezen a derbin annak ellenére, hogy szerinte is a címvédő van jobb formában.

 Tippek a Raymond van Barneveld-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Barneveld Döntetlen Anderson

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Robert Thornton
1.40 @ TippmixPro 5.00 @ TippmixPro 4.35 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Lewis nem engedhet meg magának több hibát (annak ellenére, hogy nehezen nevezhető egy Barneveld és egy Van Gerwen elleni vereség hibának) - indította a tippelést Vereczkey Lajos. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy összekapja magát, mert a James Wade elleni összesítést célszerű lenne a maga javára billenteni, erre pedig nem is adódik jobb alkalom, mint a sereghajtó elleni meccs. Lajos tehát az angolra voksolt, és hasonló véleményen volt Ziegenhám Medárd, Székely "Penge" Pál, és Jackpot-fanként természetesen Bata József is. Mindannyian kiemelték, hogy Lewis nem játszott jól az előző héten - Medárd szerint elgörcsölte a meccseit -, de most nagy szüksége van a két pontra, és jobb játékot várnak tőle. Ezúttal sem volt azonban teljes egyetértés, Barta Zsolt ugyanis szembe ment a többiekkel, és ő Thornton sikerét várja. Tippjét azzal indokolta, hogy a skót már abszolút nyugodtan játszhat, nincs más dolga, mint kiállni a színpadra, és élvezni a játékot, míg Lewisnak borzasztó fontos ez a meccs, ha komolyan gondolja, hogy a legjobb négy közé szeretne jutni, és pont emiatt akár el is görcsölheti.

Tippek az Adrian Lewis-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Thornton Lewis Lewis Lewis Lewis

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Michael van Gerwen
5.75 @ TippmixPro 6.00 @ TippmixPro 1.25 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ez egy nagyon izgalmas és jó mérkőzésnek ígérkezik, nehéz tippelni a győztesre. Wade-nek nagyon kell a pont, de Van Gerwen sem akar veszíteni, mert hajt az első helyre - vélekedett Székely "Penge" Pál, aki végül az ikszre tette a voksát. Nem talált partnert, hiszen a többiek egyaránt a holland győzelmét várják. Ziegenhám Medárd szerint nagyon visszavágás szaga van ennek a derbinek, hiszen Van Gerwen az idei sorozatban az egyetlen vereségét éppen Wade ellen szenvedte el. Medárd nehezen tudja elképzelni, hogy az angol kétszer is borsot törjön a "Kopasz" orra alá. Bata József úgy gondolja, hogy Wade nem fogja tudni végig kontrollálni a meccset, ez pedig a vesztét okozza, hiszen ha egy pillanatra is levegőhöz hagyja jutni Van Gerwent, és a holland keze megszalad, akkor onnantól nincs visszaút számára.

Tippek  a James Wade-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Döntetlen Van Gerwen Van Gerwen

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Peter Wright Döntetlen Gary Anderson
3.45 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 1.60 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az est utolsó mérkőzésénél eluralkodtak az érzelmek. Székely "Penge" Pál szerint elképzelhető, hogy ez a meccs arról dönt majd, hogy ki kerül a négy közé a versenynap végén. Ő Wright-drukkerként nem tud másra tippelni, mint Snakebite-ra. Barta Zsolt kedvence viszont Anderson, így ő a címvédő győzelmét várja. Vereczkey Lajos ezúttal a megérzéseire hallgatott - az előző héten a Barneveld-Lewis meccsen elég szépen bejött -, ami döntetlent súgott neki.

Tippek  a Peter Wright-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Wright Döntetlen Anderson