Bajnokok Ligája

Újabb favorit kapitulál Madridban?

Kevés gól és nagy csata várható az Atlético Madrid és a Bayern München első összecsapásán.

Nincs túlságosan nagy szerencséje a sorsolással az Atlético Madridnak, hiszen a bukik által favoritnak tartott két együttest egymás után kell elbúcsúztatniuk ahhoz, hogy ott legyenek a milánói döntőben. Diego Simeone együttese ráadásul most hazai pályán kezd a Bayern München ellen, márpedig a Calderónban gólt kell szerezniük Griezmannéknak, hogy legyen esélyük egy hét múlva az Allianz Arénában.

Melyik csapat jut tovább?
2.55 1.45

Hogy mennyire számíthatunk sok gólra, az kérdéses, hiszen az Atlético Madrid 421, míg a Bayern München 284 perce nem kapott gólt tétmérkőzésen. A két védelem tehát remekül működik, ám a Matracosok egyik legfontosabb láncszeme, Diego Godín sérülés miatt nem kezdhet szerda este, sőt könnyen lehet, hogy még a visszavágóra sem épül fel.

[2217816] 2016-04-27 20:45:00 Atlético Madrid - Bayern Münchenx

Szakértők szerint egyébként a nyomás inkább a münchenieken van, hiszen Guardiola esetében kudarc lenne még a Bajnokok Ligája-ezüstérem is, őt ugyanis nem bajnokságot nyerni szerződtették Németországba. "Nagyon magasak az elvárások vele szemben és bizony ha elbukná zsinórban a harmadik BL-elődöntőjét, az hatalmas csorbát ejtene a renoméján" - véli az ESPN egyik szakértője.

Abban a legtöbb elemző egyébként egyetért, hogy Lewandowski és az uruguayi védőt pótolni kényszerülő José Maria Gimenez összecsapása el is dönthető az első meccs sorsát, melyen rendkívül fontos faktor lesz az, hogy vajon kap-e gólt hazai pályán az Atlético.

A mérkőzést szerda este ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük, megfűszerezve a     legjobb fogadási ajánlataival.

A bukmékereknél ez a párharc egy fokkal kiegyenlítettebb, mint a Manchester City-Real Madrid elődöntő, ám itt is egyértelmű favoritnak tartják a visszavágón hazai pályán szereplő együttest, hiszen a bajorok továbbjutására csupán 1.45-ös szorzót kínálnak. Ami az első találkozót illeti, szinte teljesen háromesélyesek a szorzók, abban azonban a legtöbb bukméker és elemző egyetért, nem potyognak majd a gólok szerda este. Ez egyébként azért is érdekes, hiszen idén vendégként Guardiola együttese öt meccsen kilenc gólig jutott, két gólt szerezve például az Atléticóéhoz hasonlóan bivalyerős Juve-védelem ellen is.

A     háromesélyes fogadási ajánlata
Atlético Madrid Döntetlen Bayern München
2.70 3.15 2.55

Érdekesség, hogy habár az utóbbi évek két meghatározó európai topcsapatáról van szó, legutóbb 1974-ben találkoztak, akkor a Bayern München a BEK-fináléban előbb 1-1-et játszott Brüsszelben, majd a két nappal későbbi megismételt találkozón 4-0-ra vertek a spanyolokat. Ha azt a statisztikát vesszük alapul, hogy az Atléti csupán egyet nyert meg az utolsó hat, hazai pályán lejátszott egyeneses kieséses találkozójából, míg a Bayern München immáron hét meccs óta nem tudott nyerni a csoportkört követő szakaszban idegenben, akkor bizony egyáltalán nem kell majd meglepődnünk, ha a végén ikszre végeznek a felek.

[2217816] 2016-04-27 20:45:00 Atlético Madrid - Bayern Münchenx;