Bajnokok Ligája

Érik a madridi házi döntő? Előnyben az Atlético

A Bayern München sem tudott mit kezdeni az Atlético Madrid taktikus játékával. Saúl csodagólja döntött.

Meglepő kezdővel állt ki a Bayern München Madridban, hiszen a BL-specialistának számító, utolsó 18 találkozóján 15 gólt szerző Thomas Müller csupán a padon kapott helyet, míg Kingsley Coman a kezdőben találta magát. Az Atléticónál Diego Godín hiányában Giménez-Savic védőpáros volt hivatott állni Lewandowskiék rohamait.

A Bayern kezdett aktívabban, ám három-négy percig tartott a rövid dominancia, az Atlético ugyanis hamar átvette a kezdeményezést. Két veszélytelen lövés után aztán Saúl úgy döntött, lő egy csodagólt. A Matracosok szupertehetsége kicselezte a komplett Bayernt, majd gyönyörűen tekert a sarokba. A gól nem rázta fel különösebben a bajorokat, egy-egy veszélytelen lövés ment csak Oblak kapuja fel, és hiába a hatalmas német mezőnyfölény, a spanyolok futballoztak veszélyesebben.

A fordulás után tíz percen belül egy Alaba-kapufával és egy Martínez-fejessel jelezte a Bayern, a 0-1 bizony rossz eredmény az ő szempontjukból. Úgy tűnt, korai a Madrid betömörülése saját kapuja elé, 40 percet kibírni Lewandowskiék ellen szinte lehetetlennek tűnt. Azonban a következő említésre méltó eset során a bajorok kapufája "sérült", Torres tekerése jelezte, bizony nem lehet felelőtlenül előre mennie a vendégeknek. Az utolsó percekben inkább a fetrengésé és a szabálytalanságoké volt, így több gól nem esett.

Nagyon kevés volt az a 15-20 perc, amíg benne volt a Bayern játékában a gól, az Atlético még úgy is megérdemelten nyert, hogy a második félidőben túlságosan defenzívvé vált a játékuk. Folytatás kedden.

[2217816] 2016-04-27 20:45:00 Atlético Madrid - Bayern Münchenx;
Percről percre: Atlético Madrid-Bayern München_2016_04_27x