Bajnokok Ligája

A City és a Real is hisz a továbbjutásban

Gól nélküli döntetlennel záródott a Manchester City és a Real Madrid elődöntőjének első felvonása, a 0-0-s eredménnyel pedig mindkét oldalon elégedettek.

Hart nagy védése - a kapus több alkalommal is megmentette csapatát a góltól /

A várakozásokhoz képest gyengébb színvonalú találkozót hozott a kedd esti Bajnokok Ligája elődöntő, ahol gólokat nem, helyzeteket és kőkemény taktikai csatát viszont láthatott a közönség. A királyi gárda a sérült Cristiano Ronaldo nélkül nem tudott eredményes lenni az Etihadban, ami részben köszönhető Joe Hart kapusnak is, aki a második félidő második felében több nagy bravúrt is bemutatott. 

A  0-0-s eredmény miatt a párharcban továbbra is minden kérdés nyitott maradt, a végeredmény kapcsán egyik oldal sem igazán volt csalódott. 

"Arra számítottam, hogy betalálunk a kapuba és azután egy nagyon érdekes mérkőzést játszunk. Kiváló az idegenbeli mérlegünk a Bajnokok Ligájában. 0-0 lett a meccs, ha ez egy idegenbeli találkozónk lett volna, nem érezném magam kényelmesen. Továbbra is támadó szellemű csapat vagyunk, amely mindig keresi a góllövés lehetőségét. Ha idegenben sem tudunk a kapuba találni, akkor mit akarunk a döntőben?" - nyilatkozta a mérkőzés után Vincent Kompany, a City belga középhátvédje. Az angolok menedzsere, Manuel Pellegrini szerint a mérkőzés fordulópontja David Silva kiválása volt, a spanyol középpályás elvesztése után a Real Madrid ellenfele fölé tudott nőni. A chilei menedzser kissé fura módon viszont már most azzal foglalkozott, hogy csapatának egy nappal kevesebb ideje lesz majd rákészülni a találkozóra. 

"Mielőtt elutazunk Madridba még folytatnunk kell a Premier League menetelésünket, és a Southampton ellen nagyon fontos három pontot meg kell szereznünk. Sajnos egy nappal kevesebb időnk lesz pihenni, mint a Real Madridnak.  A spanyolok szombaton lépnek majd pályára, mi is megpróbáltuk átrakni a meccsünket, de ez lehetetlen, szóval mi majd vasárnap játszunk." - panaszkodott Pellegrini. 

A Real Madridot irányító Zinedine Zidane nem volt elégedetlen a gól nélküli remivel, de a francia szavaiból kiderült, azért hiányolta az idegenben szerzett találatot.  "Gólt kellett volna lőnünk, de még az sem garantálta volna a döntős szereplésünket. A párharc felénél járunk. A visszavágót hazai pályán játszhatjuk  és tisztában vagyunk vele, hogy mire vagyunk képesek a Bernabéu-ban. Addig is keményen kell dolgoznunk"  - fogalmazott a francia tréner.  "A második félidőben magasabb tempóban játszottunk, több nyomást tudtunk az ellenfélre helyezni és többet volt nálunk a labda is. Ha viszont az nálad, nehezebb a beálló ellenfél ellen játszani. Nem szereztünk gólt így továbbra is nyitott minden, de ez egy Bajnokok Ligája elődöntő, itt semmi sem könnyű. Elégedett vagyunk az eredménnyel és azzal, ahogy a játékosok tették a dolgukat". 

Melyik csapat jut be a BL döntőjébe? (2)x;

A német Toni Kroos is azt emelte ki, hogy a Santiago Bernabéu-ban a királyi gárda képes lehet kivívni a továbbjutást.  "A Manchester City nagyon jó csapat, de a visszavágót mi játszhatjuk otthon és hiszem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a párharcot. Nem számítanak az esélyek, a győztes a döntőbe kerül. Mindenki tisztában van vele, hogy otthon jók vagyunk, és ezt már bebizonyítottuk a negyeddöntőben is. Úgy kell játszanunk, mint a Wolfsburg ellen és akkor azt gondolom, mi leszünk ott Milánóban" - fogalmazott a világbajnok középpályás. 

A bukmékerek osztják a német szavait, hiszen továbbra is toronymagas esélyese a továbbjutásnak a Real Madrid. A Manchester City döntős szereplése 2.65-ös oddson fogadható a    -n, míg a Real Madrid sikere mindössze 1.42-es szorzót kínál. 

Ki jut tovább?    
Manchester City Real Madrid
2.65 1.42
[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx;