FA Kupa

Sima favorit a Manchester United

Alan Pardew 26 év után ismét szembenéz a Uniteddel, ezúttal azonban már vezetőedzőként.

1990 után ismételten Crystal Palace-Manchester United döntőt rendeznek az angol FA Kupában. Akkor a Vörös Ördögök megismételt mérkőzésre kényszerültek, ám az oddsok azt mutatják, idén nem lehet különösebb gondjuk a rivális legyőzésével a Wembley Stadionban.

   
  1 x 2
Crystal Palace-Manchester United 4.70 3.35 1.65

Habár az összecsapásig még majdnem egy hónap van, már fogadhatunk is a fináléra. Az esélytelenebbnek kikiáltott londoni csapat szeretné megnehezíteni a manchesteri óriás dolgát, amelyre a szakvezető szerint csak akkor van esélyük, ha addig nem veszítik el kulcsjátékosaikat. "A világ legnagyobb klubjáról van szó, nagyon nehéz dolgunk lesz a döntőben. De csapatként megverhetjük őket, ebben nagyon bízom. Figyelnünk kell, hogy ne sérüljenek le a legjobb játékosaink. Ugyan a bajnokságban nem ment túlságosan jól az elmúlt hetekben, a srácok hétről hétre ugyanúgy küzdöttek, és elvégezték a dolgukat, ennek pedig a kupában lett meg az eredménye. Nagyon büszke vagyok rájuk" - nyilatkozta Alan Pardew.

[2222400] 2016-05-21 18:30:00 Crystal Palace - Manchester Unitedx;10

A két együttesnek igen friss emlékei lehetnek egymásról, hiszen a múlt héten a Palace 2-0-s vereséget szenvedett az Old Traffordon, míg az őszi odavágón nem esett gól. Ez volt azonban az egyetlen pont, amelyet a piros-kékek megszereztek, mióta 2013-ban visszajutottak a Premier League-be.

A két csapat utoljára 1990-ben találkozott a kupa fináléjában, akkor május 12-én 3-3-ra végeztek a felek, majd öt nappal később Lee Matin 59. percben szerzett gólja döntött. Érdekesség, hogy a döntő mindkét felvonásán pályára lépett, sőt az elődöntőben győztes gólt szerzett a Liverpool ellen a londoni gárda jelenlegi szakvezetője, Alan Pardew.

A bukik azonban nem adnak túl sok esélyt a Wembley-ben pályaválasztó gárdának, kupasikerük közel háromszoros pénzt fizetne a    -nál.

Melyik csapat nyeri a kupát?
Crystal Palace Manchester United
2.95 1.30
[2222400] 2016-05-21 18:30:00 Crystal Palace - Manchester Unitedx;