NB I

Fogadhatunk arra, mennyire gerinces az MLSZ

Bennmarad a Puskás Akadémia, feljut két NB II-es csapat és kap az OTP Bank Liga egy korábban kizárt csapatot is - így nézhet ki a 14 csapatos NB I.

Szombat este 8 órára kiderül, melyik csapat búcsúzik a Békéscsaba mellett az OTP Bank Liga küzdelmeitől. Mint ismert, a Puskás Akadémiának nyernie kell a Honvéd ellen, valamint eközben szurkolnia az MTK-nak, hogy pontot szerezzen Dunaújvárosban a Vasas ellen. Apropó, Dunaújváros...

Kedden délután derült ki, hogy hiába nem ment bele a Vasas a dunaújvárosi helyszínválasztásba, a mérkőzést az MLSZ utasítására mégis Fejér megyében rendezik meg, nem pedig a Fáy utcában. A határozat kiverte a biztosítékot mind a Vasas-szurkolóknál, mind Vancsa Miklós ügyvezetőnél, mind pedig a magyar futballszerető emberek többségénél. Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy az M4 Sport a Ferencváros soproni vendégjátékát és a forduló egyetlen tökéletesen tét nélküli meccsét, a Diósgyőr-Paks "csúcsderbit" közvetíti, akkor teljessé válik az összeesküvés-elméletben hívők elképzelése, mely szerint van egyenlőbb az egyenlők között. A helyszín és a körülmények tehát adottak, helyzeti előnybe került az MTK, ezzel pedig a Puskás Akadémia.

Azonban mi van akkor, ha "csoda történik" és kiesik a Puskás? Nos, a futballszeretők és a konteósok körében van egy rendkívül népszerű teória Márkvárték megmentésére.

Jövőre ismét látunk Szpari-Fradi rangadót?

Az NB II-es szereplést múlt héten kivívó Nyíregyháza Spartacus pert nyert az MLSZ ellen április elején, első fokon jogtalannak minősítették a Szpari kizárását az NB I-ből. A döntés ugyan még nem jogerős, de számíthatunk arra, hogy Mátyus János csapatát "vissza kell majd rakni" a legjobbak közé. Ugyanakkor az NB II két feljutóját nem érintheti hátrányosan az sem, hogy az MLSZ hibát vétett, így a Gyirmót és a Zalaegerszeg vagy a Mezőkövesd is ott lesz jövőre a rajtnál. Ám ha marad a két kieső, akkor így 13 csapattal indulna jövőre a mezőny, ami valljuk be, nem igazán életképes. Mi tehát a megoldás? Hogy mindössze egyetlen csapat esik ki az NB I-ből, amely pedig értelemszerűen a 12. helyre várt Békéscsaba együttese.

Nos, a halványzöld irodánál fogadhatunk is arra, hogy ennek a forgatókönyvnek odakerül-e Csányi Sándor szignója az aljára. A papírforma szerint azonban marad 12 csapatos az NB I, ahogyan azt a döntéshozók tavaly megálmodták.

Hány csapatos lesz 2016/17-ben az NB I mezőnye?
12 vagy kevesebb 13 vagy több
1.12 5.00

Szombat estére okosabbak leszünk, vagy a Vasas vagy a Puskás papíron búcsúzik az NB I-től. Mi már csak egy kérdést teszünk fel magunkban halkan: vajon ugyanaz a döntés születik majd az MLSZ-nél akkor is, ha a Vasas búcsúzik, mintha a Puskás esne ki szombat este?

184980