Serie A

Balogh Norberték hétvégén gyakorlatilag kieshetnek

Amennyiben a Palermo nem győzi le hazai pályán a Sampdoriát, isteni csoda kéne Baloghék bennmaradásához.

Megvan az első kieső a Serie A-ban! Noha a Verona egy szenzációs szabadrúgásgóllal legyőzte az ismételten minősíthetetlen játékot produkáló AC Milant, a Carpi győzelmével eldőlt, a Hellas jövőre a másodosztályban vitézkedhet. Nagy valószínűséggel a Frosinone is elbúcsúzik az élvonaltól, ám a Carpi és a Palermo között még nagy harc dúlhat.

A három csapat sorsolása
  Carpi (35) Frosinone (30) Palermo (32)
36. Juventus (i) Milan (i) Sampdoria (h)
37. Lazio (h) Sassuolo (h) Fiorentina (i)
38. Udinese (i) Napoli (i) Verona (h)

Ami a legfontosabb faktor lehet: egyenlő pontszám esetén a Carpi és a Palermo párviadalából az újonc kerül ki győztesen, így tehát a piros-fehéreknek hat pont kell a biztos bennmaradáshoz. Ugyanakkor Lasagnáéknak már csak egy hazai mérkőzésük van, a nemrég Palermóban hármat rúgó Lazio ellen. Míg a két idegenbeli találkozó egyike sem tűnik nyerhetőnek, így sokkal többel nem számolhatnak a Carpinál, mint 2-3 pont.

A Palermónál sokkal barátibb a sorsolás, a Verona elleni kötelező győzelem mellett a Sampdoriát fogadják, amely idegenben január eleje óta csupán a Veronát tudta legyőzni, emellett három döntetlen és négy vereségi a genovai csapat mérlege. A firenzei kirándulás is karcosnak tűnik, a violák ötös győzelmi sorozatban vannak a szicíliai csapat ellen, ám Paulo Sousa csapata már egyáltalán nem pörög 100%-on, február vége óta 1-4-4-es mérleget tudhatnak maguk mögött.

Ha úgy számolunk, hogy a Veronát legyűri a Palermo hazai pályán, akkor az csupán a kérdés, hogy Gilardinóék több pontot szereznek-e két meccsen, mint a Carpi három találkozón. Ha a Palermo nem győzi le a Sampot, nagy gondban vannak, ugyanis a Carpi az utolsó két fordulóban összeszedhet annyi egységet, amely végül elég lesz a Seria A-hoz.

Melyik csapat esik ki?
Frosinone 1.01
Palermo 1.44
Carpi 2.62
2016-04-30;55
2016-05-01;55
2016-05-02;55
186871