NB I

Összeesküvés-elméletek az utolsó fordulóra

Izgalmas mérkőzések várnak ránk az utolsó körben, ám a motiváció nem minden csapatnál lesz a maximumon.

Rég nem látott izgalmak várnak ránk a 33. fordulóban, hiszen az elmúlt években ritkán fordult elő, hogy az utolsó játéknapon még majdnem minden meccsnek legyen tétje. De melyik csapat lesz motivált szombaton és melyiknek lehet "érdeke" vereséget szenvedni?

Újpest-Videoton

A Videoton sorsa a saját kezében van, amennyiben nyernek Újpesten, övék az ezüstérem a Debrecen eredményétől függetlenül. A lila-fehérek vélhetően nem lesznek túlságosan motiváltak, hiszen a következő hétvégén jön a kupadöntő a Groupama Arénában.

Békéscsaba-Debrecen

A már kiesett Békéscsaba fogadja az éremért hajtó Debrecent. A vendégek sikere igencsak valószínű, a viharsarkiak már az NB II-re készülnek.

Puskás Akadémia-Honvéd

Az egyik legérdekesebb találkozója lesz az utolsó játéknapnak, hiszen a felcsúti gárda kizárólag győzelemmel érheti el a bennmaradást, már a döntetlen is biztos búcsú az NB I-től. A kispesti fanatikusok már ki is adták az ukázt a játékosoknak, mely szerint tilos kikapni Felcsúton, mindenképpen ki kell ejteni a gyűlölt ellenfelet az OTP Bank Ligából - noha a Vasassal sincsenek éppen baráti viszonyban. Ráadásul amennyiben a kispestiek nyernek a Pancho Arénában és az Újpest botlik a Vidi ellen, Marco Rossi gárdája nem csak megelőzi a lila-fehéreket, de a felsőházban is végez.

MTK-Vasas

Akik szeretik a konteóket, azoknak kiváló alapanyag a két fővárosi csapat rangadója. Mint ismert, a Vasas nem ment bele a dunaújvárosi helyszínbe, így az MTK kénytelen a Fáy utcában fogadni a Vasas gárdáját. A kék-fehérek hétvégén kiütéses vereséget szenvedtek a Vidi ellen, ráadásul elveszítették Torghelle Sándort is. Kantáéknál mindig nagyon nagy kérdés, hogy mennyire motiváltak az Európa Liga-indulás tekintetében, és mivel a Haladás nyerni tudott Pakson, amennyiben a szombathelyiek legyőzik a Ferencvárost és az MTK nem nyer a Fáy utcában, a kékek "megússzák" a nemzetközi kupát.

Ott van ugyanakkor a másik oldal, amely a Puskás NB I-es tagságáról szól. Az MTK egyszer már nyújtott egy segítő jobbot a felcsúti csapatnak azzal, hogy Dunaújvárosban kikapott Márkvártéktól, és ha szombaton nem kapnak ki a Vasas ellen, azzal visszaadják a reményt Szijjártó csapatának. Ha tehát szeretjük az összeesküvés-elméleteket, akkor ikszre húzzuk az MTK-Vasast, ekkor ugyanis lesz esélye bennmaradni a Puskásnak, de az MTK is elkerülheti a korai szezonstartot.

Haladás-Ferencváros

A szombathelyi csapat nagy bravúr árán még akár el is érheti az Európa Ligát, ehhez az kell, hogy legyőzzék a Ferencvárost és vagy ne nyerjen az MTK, vagy pedig kapjon ki a Debrecen-Videoton kettős egyike. Kíváncsiak vagyunk a fővárosiak hozzáállására is, hiszen jövő héten szombaton Magyar Kupa-finálé, ugyanakkor vélhetően több százan elkísérik a Ferencvárost Sopronba is, hogy ott is megünnepelhessék még egyszer a bajnoki címet. Ráadásul a Haladás és a Ferencváros szurkolói között kifejezetten ellenséges a viszony, így külön fricska lenne a fővárosiaktól, ha éppen ők ütnék el az EL-szerepléstől Mészöly Géza fiait.

2016-04-30;212