FA Kupa

Óriási lehetőség előtt a Crystal Palace és a Watford

  • hatharom.com

Ilyen könnyedén egyik csapat sem juthat be egyhamar az FA Kupa fináléjába, mint a hét utolsó napján.

Óriási lehetőség előtt a Crystal Palace és a Watford.

Ha figyelembe vesszük azt, hogy a Watford és a Crystal Palace mikor jutott be legutóbb az angol FA Kupa fináléjába, akkor igen komoly lehetőség előtt állnak a felek vasárnap, hiszen nem világverő alakulatok küzdenek meg egymással az elődöntőben, vagyis mindkét fél győzelmi továbbjutási reményekkel léphet pályára.

A Crystal Palace fennállása során mindössze egyszer, az 1989-1990-es szezonban be jutott be a világ legrégibb kupasorozatának fináléjába, amikor is a Manchester United gárdájával találkozott. A döntő 3-3-as döntetlennel ért véget, de az akkori szabályok szerint nem került sor hosszabbításra, illetve tizenegyes párbajra, hanem újrajátszás következett. A megismételt meccsen pedig a Vörös Ördögök bizonyultak jobbnak, méghozzá 1-0-ra.

Az idei szezonban jól indultak a londoniak, azonban a bajnokság második felére visszaestek, pár hete még a kiesés szele is megcsapta a Sasokat, azonban úgy tűnik, hogy Alan Pardew együttese összeszedte a kellő pontokat, és meghosszabbítja élvonalbeli tagságát. A kupában viszont több nagy bravúrt is végrehajtott, hiszen a Reading, a Tottenham, a Stoke és a Southampton együttesén keresztül vezetett Pardewék útja a Wembleyig.

[2203794] 2016-04-24 17:00:00 Crystal Palace - Watfordx

A Crystal Palace-hoz hasonlóan a Watford is mindössze egyszer jutott be eddig az FA Kupa fináléjába. A Lódarazsak az 1983-1984-es szezonban léphettek pályára a döntőben, amikor is könnyűnek találtattak az Evertonnal szemben, 2-0-ra kaptak ki.

Quique Sánchez Floresék újoncként vágtak neki az idei szezonnak, s a bennmaradás volt a céljuk a Premier League-ben, amit viszonylag hamar el is értek. Noha még matematikailag kieshet a Watford, a csapat mögött olyan nagy a tömörülés, hogy elképzelhetetlen, hogy a sárga-feketék kiessenek az élvonalból.

Attól a ponttól kezdve, ahogy a watfordiak megszerezték a szükséges pontokat, nagyon visszaestek a Premier League-ben, viszont az FA Kupában szebbnél szebb sikereket arattak, hiszen a Newcastle, a Nottingham, a Leeds és az Arsenal testén keresztül jutottak el idáig. Különösen az Ágyúsok ellen aratott diadal nyom sokat a latba, hiszen Quique Sánchez Floresék az Emirates Stadionban (!) tudtak diadalmaskodni.

A felek az idei szezonban kétszer találkoztak, s mindkétszer az éppen aktuális vendégcsapat tudott nyerni, vagyis ezen találkozókból nem igazán lehet kiindulni, hiszen egyrészt a tét sem volt akkora, mint most, továbbá ezúttal ugye semleges helyszínen küzdenek meg a felek. A csapatok hétközi bajnokijából is felesleges következtetni, merthogy mindkét mester legalább hét helyen változtat majd a szerdai kezdőjéhez képest.

Mindezek után véleményünk szerint a biztonsági játék dominálhat majd, vagyis egyik fél sem kockáztat majd. Vélhetően egymás hibáira alapoznak majd, avagy egy ultradefenzív mérkőzésre van kilátás. Éppen ezért kevés gólra van kilátás, úgy véljük, hogy maximum két találatig jutnak a felek.

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 alatt
TippmixPro @ 1.55
[2203794] 2016-04-24 17:00:00 Crystal Palace - Watfordx;