FA Kupa

A United vagy az Everton menti meg a szezonját?

  • hatharom.com

Aligha a gólokról szól majd a szombaton rendezendő Everton-Manchester United FA Kupa elődöntő.

A United vagy az Everton menti meg a szezonját?

A szombati FA Kupa elődöntőben nem csak a fináléba jutás az egyetlen tét, hanem az is, hogy az Everton vagy a Manchester United menti meg szezonját?

A liverpooliak az Angol Ligakupában az elődöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes, Manchester City állította meg a Stolverkosokat. A Premier League-ben már december elejétől kezdve sejteni lehetett, hogy nem rúgnak labdába a kék-fehérek, pedig sokan a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyre várták a csapatot. Azonban még az Európa Liga indulást sem sikerül összehozniuk, kivéve persze, ha megnyerik az FA Kupát. Ehhez azonban először az elődöntőn kell túljutnia a csapatnak, de ha ez megvan, akkor a finálé már könnyebb lehet, hiszen a másik ágon a Crystal Palace és a Watford néz egymással farkasszemet.

Ez egyébként a manchesteriekre is igaz, hiszen papíron nekik sem jelentene nehezebb dolgot a londoniak vagy a watfordiak legyőzése, mint a liverpooliaknak. Igaz, Louis van Gaal együttese az idei szezonban okozott már egy-két igen nagy negatív meglepetés, aminek köszönhetően a Bajnokok Ligájában nem érték meg a tavaszt, az Európa Ligából gyorsan kiestek, míg a Premier League-ben nagy valószínűséggel az ötödik helyet szerzik meg.

[2203795] 2016-04-23 18:15:00 Everton - Manchester Unitedx

Ami a felek szombati meccsét illeti, mivel mindkét gárda számára óriási a tét, borítékolható, hogy egyik fél sem kockáztat majd, és a védekezésről szól majd a találkozó. Nagyjából olyan mederben folyhat a Wembley Stadionban rendezendő ütközet, mint amilyen a felek április eleji meccse volt az Old Traffordon, amikor egy szerencsés találattal Wayne Rooneyék nyertek 1-0-ra. Egyébként is a Vörös Ördögök az utolsó hat tétmérkőzésük közül négyen gólt sem kaptak, igaz, rúgni is alig rúgtak, míg a Stolverosok ezen periódusában az arány az ellentettje, mindössze két szerzett gól, ugyanakkor kilenc kapott, amiből négyet szerdán, a liverpooli városi rangadón szedtek be.

Mindezt még tetézi, hogy mindkét oldalon lesznek hiányzók bőven, a kék-fehéreknél Ramiro Funes Mori eltiltás, míg Tyias Browning és Seamus Coleman sérülés miatt marad ki, ráadásul John Stones, Tony Hibbert, Phil Jagielka és Gareth Barry játéka erősen kérdéses. A másik oldalon Will Keane, Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj, Phil Jones és Luke Shaw hiányzik majd.

Az Everton a legutóbbi négy FA Kupa meccsén nem kapott gólt, míg ugyanezen sorozatban az utolsó hat ütközetén ötször is 2,5-nél kevesebb találat született. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a manchesteriek mennyire passzívak támadásban ebben a szezonban, viszont hátul roppant stabilak - a liverpooliak speciel 196 perce nem találtak már be David De Gea kapujába -, illetve figyelembe vesszük a mérkőzés tétjét, akkor véleményünk szerint aligha születik három vagy annál több találat. Sőt, úgy véljük, hogy a gól nélküli döntetlen sem kizárt a felek szombati ütközetén.

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 alatt
TippmixPro @ 1.70
[2203795] 2016-04-23 18:15:00 Everton - Manchester Unitedx;