NB I

Puskás, Vasas, Csaba? Íme az oddsok a kiesőkre!

Az egyik online fogadóiroda oddsokat ajánl arra, hogy a trió melyik tagja marad benn az OTP Bank Ligában.

Az elmúlt napokban már több cikkben is foglalkoztunk a kiesés elkerüléséért vívott elképesztően izgalmas csatával. Mint az az olvasói szavazatokból kiderül, legnagyobb eséllyel a Vasas és a Puskás Akadémia búcsúzik az NB I-től, ám a "halványzöld iroda" szerint éppen a felcsúti gárda az esélyes a bennmaradásra. Lássuk a sorsolást, illetve az oddsokat!

Hátralévő mérkőzések
Puskás Akadémia (28) Vasas (26) Békéscsaba (26)
Vasas (i) Puskás Akadémia (o) Honvéd (i)
Honvéd (h) MTK (i) Debrecen (o)

Az világosan látszik, hogy a Vasas és a Puskás Akadémia sorsa is a saját kezében van, amelyik csapat nyeri a szombati rangadót, lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Ha Szijjártó együttese elhozná a három pontot a Fáy utcából és a viharsarkiak nem nyernének a Bozsikban, akkor matematikailag is biztossá válna, hogy a piros-kékek és a lila-fehérek búcsúznak a 12-es mezőnytől.

Egyenlő pontszám esetén a több győzelem, majd a gólkülönbség rangsorol.

Mivel a fővárosi csapatnak eggyel több győzelme van, mint a riválisoknak, az is biztos, hogy egy esetleges hétvégi Vasas-győzelem után a Puskásnak már vernie kéne hazai pályán a Honvédot, különben irány az NB II. Ami a csabaiakat illeti, Kispesten és az ezüstéremért küzdő Debrecen ellen sem kaphatnak ki, vereség esetén ugyanis már tényleg csak elméleti esélye maradna Birtalanéknak.

Az oddsok tehát megvannak, mindenki kimatekozhatja, melyik csapat ússza meg a kiesést. Azt azonban ne felejtsük el, hogy magyar fociról lévén szó, közel sem biztos, hogy a két kieső jövőre valóban az NB II-ben kezdi meg az idényt.

Melyik csapat végez a legjobb helyen a háromból?
Puskás Akadémia Vasas Békéscsaba
1.60 2.75 5.00
2016-04-23;212
184980