Premier League

Érdekes mérkőzés előtt áll a City

  • hatharom.com

Úgy kell nyernie a Manchester Citynek a Stoke ellen, hogy közben rápihen a Real Madrid elleni, jövő heti BL-találkozóra.

Érdekes mérkőzés előtt áll a City.

A jövőért a jelent, vagy a jelenért a jövőt? Ez a kérdés foglalkoztatja perpillanat a Manchester City szurkolókat leginkább, hiszen szeretett klubjuk soha nem látott magasságokba jutott a Bajnokok Ligájában, ahol jövő hét kedden az elődöntőben a Real Madridot fogadja, amely találkozóra nem ártana pihentetni a gárda legjobbjait. Igen ám, de amennyiben szombaton nem nyer a Premier League-ben a manchesteri gárda, úgy könnyen lehet, hogy jövőre el sem indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

Mivel Manuel Pellegrini a következő szezontól nem irányítja az Égszínkékeket, így szombaton egy alaposan felforgatott csapatot küld pályára a chilei szakember, hiszen az ő szemében egyértelműen a BL élvez prioritást. Sergio Agüero biztosan kimarad, helyettese Kelechi Iheanacho lehet a csatárposzton. Noha Vincent Kompany és Raheem Sterling sikeresen visszatért, és mindketten játszottak a hétközi, Newcastle elleni találkozón, nagy valószínűséggel mindketten a lelátóról vagy a kispadról nézik végig a találkozót, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy Pellegrini nem kockáztatja meg, hogy újfent sérülést szenvedjen ezen két futballista. David Silva sem játszik majd, a chilei szakember nem is oly rég lenyilatkozta, hogy a nagy meccsek előtt biztosan pihenteti, hiszen a szezon teljes egészében a rendelkezésére állt, így ráfér a pihenő.

[1989055] 2016-04-23 13:45:00 Manchester City - Stoke Cityx

Ugyanakkor a nagyon sokat kihagyó, az utóbbi hetekben visszatérő Samir Nasri és Fabian Delph a kezdőben kaphat helyet, hogy minél több meccs legyen a lábukban. Alekszandr Kolarov és Pablo Zabaleta kezdőcsapatbeli helye sem kérdőjelezhető meg, köszönhetően annak, hogy a másik két szélső védő, Gael Clichy és Bacary Sagna továbbra is sérült. A többi poszton is várható felfordulás, vagyis egy igen vegyes csapattal léphetnek pályára a hazaiak.

Még szerencséjük, hogy az utóbbi hetekben pocsék formában lévő Stoke gárdáját fogadják. Mark Hughes csapata hétfőn a Tottenham, míg egy héttel korábban a Liverpool ellen kapott egy négyest. A korábban jó formának örvendő piros fehéreknél így már egy nagyobb hullámvölgyről beszélhetünk, hiszen a legutóbbi hat találkozójukból mindössze egyet tudtak megnyerni a Fazekasok.

Ami tovább aggaszthatja a vendég szimpatizánsokat, az nem más, minthogy a Stoke-nál rengeteg a sérült vagy eltiltott játékos, hiszen a hétvége első napján Jack Butland, Glen Johnson, Jonathan Walters, Xherdan Shaqiri, Eirk Pieters és Marc Wilson is kimarad majd ilyen vagy olyan okok miatt.

Ennek köszönhetően a vendégek is tartalékosan lépnek pályára az Etihad Stadionban, ahol nem igazán megy nekik. Első sikerüket pont tavaly aratták a City otthonában a Premier League-ben, azt megelőzően viszont hatszor kaptak ki úgy, hogy még csak gólt sem szereztek. Véleményünk szerint az előjelek alapján, illetve annak köszönhetően, hogy amíg a hazaiaknak roppant fontos a szombati ütközet, addig a vendégeknek nagyjából mindegy, hogy mit játszanak szombaton, így ha nem is könnyedén, de a manchesteri alakulat megnyeri a találkozót, ám a tartalékolás miatt a vendéggól is benne van a pakliban.

hatharom.com-tipp: Manchester City nyer és mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @ 3.00
[1989055] 2016-04-23 13:45:00 Manchester City - Stoke Cityx;