Premier League

Tizenhárom ok, hogy miért meneküljenek a Leicesterre fogadók

És ebből csak egy érv szól Gary Lineker meztelen felsőtestéről.

Csonka fordulót rendeznek a Premier League-ben hétvégén, az FA-kupa elődöntői miatt mindössze hat meccset rendeznek az angol bajnokságban. Pályára lép azonban a bajnoki címért versenyben lévő két csapat, a Leicester City és a Tottenham. A Rókák a Swansea-t, a Sarkantyúsok pedig a WBA-t fogadják hazai pályán, így tehát a papírforma azt diktálja, marad az ötpontos különbség a csapatok között. A walesonline hírportál azonban úgy véli, ez a forduló könnyedén a londoni csapaté lehet, így akik még nem adták el hatalmas pluszban a Leicester bajnoki címére tett szelvényüket, tegyék meg most. Íme, miért gondolják úgy a walesiek, hogy a bajba kerülhet a listavezető:

- Hiába a múlt heti gyenge védekezés Newcastle-ben, a Swansea védelme rendkívül erős, mindössze 45 gólt kaptak, ami kiugróan jó teljesítmény. Aligha nyújt még egyszer ennyire indiszponált játékot a Hattyúk védelme.

- A múlt heti Leicester-West Ham bajnoki után a Rókák igencsak felemelték a hangjukat a bírók ellen, márpedig a vasárnap mérkőzést vezető Mark Clatternburg a legkeményebb kezű sporik közé tartozik. Jön a bosszú?

- A lap szerint könnyebb találkozó vár a Spursre, hiszen ők a "már strandoló" WBA-t fogadják, míg a Swansea a múlt heti kisiklást szeretné javítani.

- A korábbi Tottenham-játékos, a szenzációs formában lévő Gylfi Sigurdsson sokat tehet a Spurs bajnoki címéért. Az izlandi klasszis minden bizonnyal extra motiváltan lép majd pályára, hogy aranyéremhez segítse egykori játékostársait.

- A két gólkirály-jelölt közül csupán egy lehet a pályán, ő pedig nem Leicester támadója, az eltiltását töltő Jamie Vardy (22 gól), hanem a Tottenham ásza, Harry Kane, aki 24 találattal vezeti a góllövőlistát.

- Hosszú sorozat szakadt meg decemberben azzal, hogy a Leicester nyerni tudott Wales-ben, előtte ugyanis nyolc évig mindig a pályaválasztó nyert a két klub párharcában. Ebben a statisztikában tehát nem bízhat a listavezető.

- A Swansea trénere, Guidolin tudja, hogyan győzheti le Ranierit, ez karrierje során kilenc mérkőzésből négyszer is sikerült, holott többnyire Claudio irányította az erősebb csapatot.

- A West Ham ellen bekapott két gól hosszú szériát szakított meg, a Kalapácsosok előtt a utoljára WBA tudta bevenni Schmeichel kapuját, még március 1-jén.

- Egyre nagyobb a súly a Leicester vállán, ez látszott múlt héten Vardy frusztráltságán. A Rókákat már senki nem úgy kezeli, mint egy meglepetéscsapat, amely majd kipukkad, már egyértelműen a Premier League legnagyobb esélyesei.

A Premier League nyertese
   
Leicester Tottenham Arsenal
1.45 2.70 100.00

- Jobb a Spurs sorsolása, a WBA-Chelsea-Southampton-Newcastle négyes ugyanis megoldhatóbb feladatnak tűnik, mint a Swansea-Manchester United-Everton-Chelsea kvartett.

- A korábban Sir Stanley Matthews-hoz hasonlított Jefferson Montero a téli rosszabb, sérülésekkel teli időszakot követően ismét a Swansea hasznára lehet. Az ecuadori futballista extra motiváltan léphet pályára, jövője ugyanis nem biztos a klubnál.

- Claudio Ranieri soha nem nyert bajnoki címet.

- Senki nem akarja Gary Linekert alsónadrágban látni, márpedig sajnos kénytelenek leszünk átélni ezt az élményt, amennyiben révbe érnének a Rókák. Ebben az estetben ugyanis a legendás támadó egy decemberi ígérete szerint a BBC Match of the Day című adása jövőre egy félpucér Linekerrel kezdődik.

2016-04-23;47
2016-04-24;47
2016-04-25;47
184314