Premier League

Suárez, Owen és Fowler is lepipálva

  • hatharom.com

A liverpooli Daniel Sturridge szerda este csereként beállva góllal segítette csapatát az Everton felett aratott 4-0-s győzelemhez. A fiatal támadó karrierje 50. gólját szerezte a Liverpoolban, és ehhez mindössze 87 mérkőzésre volt szüksége.

Sturridge a városi derbin ünnepelhette az 50. liverpooli bajnoki gólját / fcliverpool.com

Jó vételt csinált 2013-ban a Liverpool Daniel Strurridge megvásárlásával, hiszen az angol válogatott támadó szerdán már 50. bajnoki gólját szerezte a Vörösök színeiben. Amellett, hogy a 26 éves támadó ezzel a patinás klub történetének legjobb góllövői közé került, nála gyorsabban csak egy játékos érte el a bűvös számot, az illető pedig nem más, mint Fernando Torres. 

Sturridge-nek 87 bajnoki mérkőzésre volt szüksége az 50 gólhoz, ami 0,57-es gól/meccs átlagot jelent. A birminghami születésű támadó olyan klasszisokat előzött meg, mint Luis Suárez, Michael Owen vagy Robbi Fowler - valamennyi legendás csatárnak több mérkőzés kellett az 50-es határ átlépéshez. (A történethez hozzátartozik, hogy Albert Stubbins a második világháború utáni években 77 mérkőzésen hozta össze az 50 találatot, de az alábbi kimutatás csak a Premier League életre hívása, azaz 1992 óta eltelt időszakra vonatkozik). 

A leggyorsabb 50-esek a Liverpoolban / goal.com

A Liverpool győzelmével továbbra is a 7. helyen áll a tabellán, hétvégén pedig a kiesés elöl menekülő Newcastle Unitedet fogadja az Anfielden. Jürgen Klopp együttese jó formának örvend, hiszen legutolsó három bajnokiját egyaránt behúzta, ráadásul a Dortmund elleni fantasztikus győzelemmel az Európa Liga elődöntőjébe is bejutott.

Hogy a Newcaslte ellen folytatódik-e a Vörösök sikerszériája, az szombaton kiderül, mindenesetre a    -n 1.57-es oddson fogadhatunk a Liverpool győzelmére.  

[1989054] 2016-04-23 16:00:00 Liverpool - Newcastle Unitedx;
184314