Premier League

Egykapuzhat az Arsenal

  • hatharom.com

A West Brom vélhetően nem sok vizet zavar az Emirates Stadionban csütörtök este.

Egykapuzhat az Arsenal

A hétvégi döntetlenjének köszönhetően végérvényesen véget ért az Arsenal csatája a bajnoki címért, jelenleg azért küzdenek Arséne Wengerék, hogy a legjobb négy közé kerüljenek, azon belül is a dobogó harmadik fokára odaférjenek. Ahhoz, hogy mindez sikerüljön, ahhoz mindenképpen az kell, hogy az Ágyúsok legyőzzék a West Brom együttesét csütörtökön.

A kék-fehérek a következő szezonban minden bizonnyal egyedül képviselik Birmingham városát a Premier League-ben, mert már matematikailag még kieshetnek Tony Pulisék az élvonalból, olyannyira nagy a tömörülés a WBA mögött, illetve olyan tetemes az előnye a gárdának a többiekkel szemben, hogy csak idő kérdése, hogy mikor harcolja ki a bent maradást.

Még úgy is, hogy a vendégeknek az utóbbi időben nem igazán megy, hiszen a kék-fehérek az utolsó négy meccsükön nyeretlenek maradtak, míg házon kívül az egyik leggyengébb együttesnek számítanak a bajnokságban. Jó hír azonban a csapat számára, hogy immáron mindössze Chris Brunt és James Morrison sérült, vagyis újra stabilak lehetnek hátul a birminghamiek, ami nem egy rossz ómen egy olyan találkozó előtt, amelyen valószínűleg 90 percen keresztül védekeznek majd.

[1989000] 2016-04-21 20:45:00 Arsenal - West Bromwich Albionx;

Ami a hazaiakat illeti, Arséne Wenger együttese az elmúlt két hétben két londoni derbit vívott meg, méghozzá sikertelenül. A West Ham és a Crystal Palace ellen is vezettek az Ágyúsok, de előnyüket nem tudták megtartani, s végül örülhettek, hogy legalább az egyik pontot megkaparintották. Pedig a korábbi sérüléshullám már a múlté, a hazaiak franciák mestere mindössze Mikel Artetára nem számíthat, így pedig érthetetlen ez a szintű visszaesés, főleg, hogy a mélyvízbe dobott fiatalok eddig éltek a lehetőséggel.

Ha minden a szokásos mederben folyik majd, akkor az Arsenal irányítja a csütörtöki találkozót, elképesztő fölényben lesznek a hazaiak, legalábbis ami a labdabirtoklást illeti. Ez gólokban is megmutatkozhat, ha a helyzeteit jól használja ki Arséne Wenger együttese, azonban a vasárnapi találkozót, illetve a West Brom betonkemény védekezését alapul véve ez nem biztos, hogy ezúttal így lesz.

Mindezek után véleményünk szerint az Arsenal, ha nem is könnyedén, de megnyeri a találkozót, ám biztosan nem kiütéssel, avagy a hazai siker és mellé a 3,5-nél kevesebb gól lehet a telitalálat erre az ütközetre, amit a felek korábbi, londoni mérkőzési is alátámasztanak.

hatharom.com-tipp: Az Arsenal nyer és a mérkőzés góljai 3,5 alatt
TippmixPro @ 1.95
[1989000] 2016-04-21 20:45:00 Arsenal - West Bromwich Albionx