NB I

Gólgazdag meccset hozhat az NB I rangadója

  • hatharom.com

Óriási rangadóval, méghozzá a Videoton-Ferencváros derbivel zárul az NB I. 31. fordulója.

Gólgazdag meccset hozhat az NB I rangadója.

Már csak három forduló van hátra a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalából, így lassan minden nyitott kérdésre választ kaphatunk, így arra is, hogy a Videoton éremmel zárja-e a bajnoki szezont. 

A szezon előtt a székesfehérváriaknál sokan úgy számoltak, hogy ez lesz az a találkozó, amikor is eldől a aranyérem sorsa. Nos, a fehérváriak számításaiba hiba csúszott, a piros-kékeknek sikerült alulmúlniuk önmagukat, a gyenge szezonkezdetet követően jelenleg azért kaparnak, hogy a dobogóra valahogy odaférjenek. Nem lesz egyszerű a dolguk szerdán a hazaiaknak, így látja ezt Filipe Oliviera, aki a vidi.hu-nak nyilatkozott a találkozó előtt:

"A Ferencvárost rendkívül jó játékosok alkotják, nem véletlenül nyerték meg nagy előnnyel a bajnokságot. Nehéz lesz ellenük játszani, azonban bőven van miért visszavágnunk nekik, ráadásul ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és odaérjünk a második helyre, nem hibázhatunk már a hátralévő mérkőzéseinken. Hinnünk kell magunkban, és abban, hogy képesek lehetünk nyerni a Fradi ellen is. A klubért, a szurkolóinkért és magunkért is küzdenünk kell. Ebben a szezonban már négyszer játszottunk a Ferencvárossal, és csak egyszer tudtunk nyerni. Nem hiszem, hogy amiatt, hogy már megnyerték a bajnokságot, ezúttal könnyebb dolgunk lenne ellenük. Sőt, biztos, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, és ellenünk esetleg pályára lépnek, kettőzött erővel fognak küzdeni, hogy bebizonyítsák, nekik is helyük van a bajnokcsapatban."

Ami a vendégeket illeti, a Ferencváros lassan már egy hónapja bajnoknak mondhatja magát, azonban Gera Zoltánék nem kényelmesedtek el, hiszen a debreceni zakó óta lejátszott négy tétmeccsükből hármat is megnyertek, szombaton pedig döntetlent játszottak az MTK ellen. A hétvégi mérkőzésükön a zöld-fehérek egyébként nem okoztak csalódást, hiszen vesztes helyzetből fordították meg a találkozót, majd végül a kék-fehérek egy szerencsés szituációból egalizálni tudtak.

"Mostanában a Videoton vendégeként rendre jól teljesítünk, úgyhogy nem aggódóm a felcsúti mérkőzés miatt, még úgy sem, hogy a ránk váró fontos meccseket is szem előtt tartva, több futballistám is megkapja szerdán a lehetőséget, akik az utóbbi időben nem, hiszen a szezon végéig friss játékosokra lesz szükségünk. Bizodalmam azonban az egész csapatban töretlen, úgyhogy most is az lesz az elvárás, és egyúttal a dolgunk, hogy győzelemmel térjünk haza." - mondta Thomas Doll a Ferencváros hivatalos honlapjának.

A szerda-szombat ritmus miatt a szokásosnál tehát több játékosát is pihenteti a vendégek mestere, ami a Videoton malmára hajtja a vizet. Ugyanakkor a fővárosiak felszabadultan léphetnek pályára, a fiatalok illetve a szezon során mellőzött játékosok pedig minden bizonnyal szeretnék bizonyítani, hogy helyük van a Ferencváros keretében. A Vidinek pedig támadnia kell, mert csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény Horváth Ferencék számára.

Mindezek után könnyen elképzelhető, hogy a legutóbbi négy Videoton-Ferencváros mérkőzéshez hasonlóan a szerdai is a támadófociról szól majd, a felek kiszolgálják a közönséget, avagy a Pancho Arénában rendezendő találkozó hozhat legalább három találatot. 

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
TippmixPro @ 1.95
[2005947] 2016-04-20 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;