Premier League

Első városi rangadójára készül Klopp

  • hatharom.com

Liverpool csapatai ezúttal az Anfield Roadon találkoznak, ahol az előjelek alapján a hazaiaknak áll a zászló.

Első városi rangadójára készül Klopp.

Első városi rangadójára készül Jürgen Klopp a Liverpool kispadján, s rögtön győzelemmel örvendeztetheti meg az Anfield Road közönségét. A Vörösök bombaformában vannak, míg a Stolverkosok szenvednek, az Everton az utolsó öt tétmeccsén nem tudott nyerni. 

Ráadásul a kék-fehérek vélhetően igen tartalékosan lépnek pályára szerdán, köszönhetően annak, hogy a hétvégén az év meccse vár rájuk. Az Everton ugyanis eljutott az FA Kupa legjobb négy együttese közé, ahol szombaton a Manchester United gárdájával mérkőzik meg a Wembley Stadionban. Roberto Martínez együttesének az a találkozó vízválasztó lesz, hiszen a vendégeknek gyakorlatilag botrányosra sikeredett az idei szezonjuk, mivel a célul kitűzött nemzetközi kupaindulás jogát már csak a kupában tudják elérni.

Hiába rendeznek tehát városi rangadót szerdán Liverpoolban, ezúttal nagyon úgy fest, hogy a kék-fehérek előre feladják a meccset. Roberto Martínez fiai közül Seamus Coleman, Tony Hibbert és Tyias Browning sérülés miatt biztosan kimarad, míg Tom Cleverly, Phil Jagielka, Aaron Lennon és Leighton Baines játéka is erősen kérdéses, vélhetően a spanyol mester ezen futballisták játékát nem kockáztatja meg egy olyan mérkőzésen, ahol az Everton számára teljesen mindegy, hogy milyen eredmény születik. Így pedig a hírek szerint olyan játékosok is a kezdő tizenegyben találhatják magukat, mint Callum Connolly, akinek ez lenne élete első felnőtt bajnoki mérkőzése, kezdőjátékosként.

[1988971] 2016-04-20 21:00:00 Liverpool - Evertonx

A hazaiaknál is lesznek hiányzók, azonban a kimaradók döntő többsége már hetek, sőt hónapok óta sérült, avagy az LFC-nek már meg sem kottyan ezen futballisták hiánya. Ezt a Vörösök utolsó pár találkozója is jól példázza, hiszen Jürgen Kloppék jobbnál jobb eredményeket értek az elmúlt hetekben.

Zsinórban három nyert tétmérkőzésnél járnak Philippe Coutinhóék, ráadásul úgy, hogy a rúgott gólokkal sem maradtak adósak. A Dortmund ellen egy fantasztikus mérkőzésen jutottak be az Európa Liga legjobb négy csapata közé, míg a Stoke-ot és a Bournemouth gárdáját is játszi könnyedséggel fektették két vállra a Premier Leauge-ben. A bajnokságban már nem biztos, hogy labdába tud rúgni a Liverpool, de mivel igen szoros az élmezőny, a tabella első felében álló csapatok közül az LFC játszotta a legkevesebb mérkőzést, és a sorsolása is kedvező - hatból négyszer is az Anfield Roadon játszanak Jürgen Kloppék - a csapatnak, még simán odaérhet az ötödik pozícióba.

Az eddig elhangzottak alapján számunkra nem kérdés, hogy kire fogadunk, véleményünk szerint  a liverpooli városi rangadót szerdán a hazaiak nyerik, avagy Jürgen Klopp élete első Mersey-parti rangadóját győzelemmel hozhatja le.

hatharom.com-tipp: Liverpool
TippmixPro @ 1.66
[1988971] 2016-04-20 21:00:00 Liverpool - Evertonx;