Átigazolás

Nagyon nagyot robbanthat a PSG

Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo és a PSG elnök-tulajdonosa a közelmúltban többször is találkozott egymással, ráadásul José Mourinho is újra képbe került.

Ronaldo és Mourinho újra egy csapatban?

A France Football értesülései szerint Cristiano Ronaldo és Nasser Al-Khelaifi az elmúlt időszakban nem kevesebb, mint öt alkalommal találkozott személyesen, legutóbb alig egy hete ültek le a felek egymással tárgyalni. A téma természetesen nem az aktuális párizsi divat volt, hanem a portugál gólvágó leigazolása, a francia bajnok ugyanis már régóta szeretné soraiban tudni a Real Madrid klasszisát. 

Az újság megemlíti, hogy a Wolfsburg elleni győztes BL-találkozó után Ronaldo Párizsban vacsorázott  Maria Borges topmodellel, ám elképzelhető, hogy a randevú csak elterelés volt, és valójában a PSG milliárdos tulajdonosával való találkozás volt a portugál látogatásának valódi célja. A France Football szerint CR7 magángéppel repült a Le Bourget repülőtérre, majd a Hotel Costesben találkozott Nasser Al-Khelaifival. Az újság szerint Ronaldo nem maradt sokáig, mert a szerda reggeli tréningen már ott volt a társaival. 

 

Kellemest a hasznossal?

Szinte a fenti hírrel egy időben az angol SkySports pedig arról számolt be, hogy José Mourinho válthatja a PSG kispadján Laurent Blanc-t. A lap szerint Al-Khelaifi Jorge Mendes menedzseren - aki egyben Cristiano Ronaldót karrierjét is egyengeti -   keresztül környékezte meg Mourinhót, mivel személy szerint nagyon rosszul viselte, hogy a PSG kiesett a BL-ből a Manchester City ellenében. Állítólag a tulajdonos a vezetőedző Blanc nyakába varrta a kudarcot, amiért lutrit vállalt a háromvédős felállással Manchesterben. A L'Equipe szerint Blancnak annak ellenére útilaput köthetnek a talpára, hogy 2018-ig érvényes szerződéssel rendelkezik.

Mourinho nevét nem először dobják be Párizs kapcsán, korábban kétszer is megkörnyékezték a portugál szakembert, aki viszont kivárná, hogy mi lesz Manchesterben Louis van Gaal sorsa. Ennek kapcsán a SkySports megjegyzi, hogy Zlatan Ibrahimovic Manchesterbe költözése nehezen képzelhető el van Gaal maradása esetén, mivel a svéd támadó önéletrajzi könyvében feszültnek írta le a holland trénerrel való közös munkájukat az Ajaxnál, míg Mourinhót az egyik legjobb edzőnek nevezte. 

Az biztos, hogy a Ronaldót és Mourinhót is ügyfelei között tudó Jorge Mendes napjaink talán legbefolyásosabb játékosügynöke, így ha valaki képes tető alá hozni egyszerre a két transzfert, akkor az ő. A PSG tulajdonosának csak a pénztárcáját kell kinyitnia.