NB I

Hatalmas csata várható az ezüstéremért

Az MTK a versenyfutás favoritja, ám három fordulóval a vége előtt még öt csapat reménykedik.

Cirka két héttel a bajnokság lefújása előtt még mindig nem kerültünk sokkal közelebb ahhoz, mely csapatok búcsúznak az NB I-től és melyek indulhatnak jövőre az Európa Ligában. Az Újpest-Ferencváros kupadöntő miatt az már biztos, az OTP Bank Liga 2-4. helyezettje mehet a második számú kupasorozatba, amennyiben pedig a lila-fehérek végeznének az első négyben, úgy az ötödik helyezettre száll a jog. De mely csapatoknak van esélye még a dobogóra odaérni?

A csapatok hátralévő sorsolása
  MTK Debrecen Videoton Haladás Újpest
31. forduló Puskás Akadémia (o) Haladás (i) Ferencváros (o) Debrecen (o) Paks (o)
32. Videoton (i) Diósgyőr (o) MTK (o) Paks (i) Ferencváros (i)
33. Vasas (o) Békéscsaba (i) Újpest (i) Ferencváros (o) Videoton (o)

A kék-fehérek előnye három pont, ráadásul a mögöttük álló Debrecennél eggyel több győzelmet is arattak, ami fontos lehet a végelszámolásnál. A sorsolás alapján tulajdonképpen kétesélyes lesz a csata, a Videoton sorsolása ugyanis rendkívül nehéz, míg a Haladás-Újpest duó már csak matematikailag hozhatja be a kék-fehéreket.

Kulcskérdés lehet, hogy a Debrecen tud-e nyerni Sopronban a Hali ellen, valamint, hogy a Békéscsabának lesz-e még tétje az utolsó fordulóban. Azonban a papírforma azt diktálná, hogy az MTK hozza a két hazai, kiesőjelölt elleni meccsét és ha Felcsúton szereznek egy pontot Teodoru Vaszilisz tanítványai, biztos az ezüstérem.

Ennek megfelelően nem is kínál a magyar állami fogadóiroda gigantikus oddsot az MTK sikerére, de talán még így is van benne érték, hiszen nehéz elképzelni, hogy a Loki legalább három pontot ver a riválisára a hátralévő fordulókban.

184980