Német Kupa

Kleinheislerék ellen juthat döntőbe a Bayern München

  • hatharom.com

A Német Kupa elődöntőjében kedden a Bayern München a Werder Bremen együttesét fogadja.

Kleinheislerék ellen juthat a döntőbe a Bayern München.

Már a legjobb négy között járunk a Német Kupában, vagyis a tét a finálé. A két megrendezésre kerülő párharc közül a keddi igen egyértelműnek tűnik, hiszen a Bayern München a Kleinheisler Lászlót soraiban tudó Werder Brement látja vendégül.

A felek legutóbb bő egy hónapja találkoztak, szintén az Allianz Arénában, s akkor nem ismert kegyelmet Pep Guardiola csapata (5-0), pedig akkortájt a zöld-fehérek voltak jobb passzban, míg a bajorok szenvedtek. Ezúttal fordult a kocka, hiszen Kleinheisler Lászlóék az utolsó öt tétmeccsükön mindössze egyszer tudtak nyerni, így pedig osztályozós helyen állnak a Bundesligában, avagy nincsenek formában. Ezzel szemben a hazaiak menetelnek, nem tudnak hibázni manapság, gyakorlatilag ismét német bajnokként lehet rájuk tekinteni.

[2185467] 2016-04-19 20:30:00 Bayern München - Werder Bremenx

A piros-kékek még a Bajnokok Ligájában is állnak, avagy minden esélyük megvan arra, hogy triplázzanak a szezon végén. Egyébként ez nem titkolt célja is Pep Guardiolának, aki szeretne három trófeával búcsúzni a szezon végén Münchenből.

A mérleg nyelve tehát erősen a hazaiak felé billen, akiknél egyedül talán Arjen Robben hiányozhat majd a fontosabb játékosok közül, míg a vendégeknél Aron Jóhannsson, Philipp Bargfrede és Raphael Wolf is kihagyja a találkozót sérülés miatt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az utóbbi években a Werdernek abszolút nem ment Bajorországban.

Az utolsó négy Bayern München-Werder Bremen mérkőzés eredménye:
Dátum Párosítás Eredmény
2016. 03. 12. Bayern München Werder Bremen 5 : 0
2014. 10. 18. Bayern München Werder Bremen 6 : 0
2014. 04. 26. Bayern München Werder Bremen 5 : 2
2013. 02. 23. Bayern München Werder Bremen 6 : 1

Mindezek után nem tudunk és szerintünk nem is lehet ész érveket felsorakoztatni amellett, hogy a Bayern München miért ne győzné le ismét magabiztosan a zöld-fehéreket. Nagyjából a mérkőzés teljes egészében dominálnak majd Pep Guardioláék, vagyis az történik majd a pályán, amit akarnak. Így pedig alighanem egy újabb kiadós verésbe nézhetnek bele Kleinheisler Lászlóék, akiktől már az is nagy dolognak számít, hogy eddig eljutottak a Német Kupa idei kiírásában, és kimondva, kimondatlanul is inkább a pénteki, Hamburg elleni hatpontos meccsre koncentrálnak.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München -2 Döntetlen (Bayern München -2) Werder Bremen +2
1.70 3.95 3.05
[2185467] 2016-04-19 20:30:00 Bayern München - Werder Bremenx;