NB I

Nem hibázhat a Videoton

  • hatharom.com

A dobogóra hajtó székesfehérvári csapatnak kötelező nyernie szombaton a Paks otthonában.

Nem hibázhat a Videoton.

A tabella alapján rangadóra van kilátás Pakson az NB I. 30. fordulójában, amikor is a hetedik helyezett atomvárosiak az ötödik pozícióban tanyázó Videotonnal találkoznak. A mérkőzésen csak és kizárólag a vendégeknek van veszítenivalójuk, mivel a hátralévő négy fordulóban már nem hibázhatnak, ha a dobogón szeretnének végezni, ráadásul az előttük álló Debrecen és az Újpest egymással játszik a hétvégén.

Azonban nem lesz egyszerű nyernie a piros-kékeknek Tolnában, még akkor sem, ha a Paks kiábrándító formában van. Csertői Aurél együttese mélyen tudása alatt teljesít az egész tavaszi szezonban, legutóbbi három találkozóját pedig rendre elveszítette. A tudósítások és beszámolók alapján a zöld-fehérek a Debrecen és az MTK ellen is lényegesen jobban futballoztak, mint korábban, ugyanakkor ezen találkozókon nem találtak a hálóba Bertus Lajosék, akik így immáron több mint 210 perce gólképtelenek az élvonalban. A hátsó alakzat stabilitásáról pedig mindent elmond, hogy a korábbi atombiztos paksi védelem az utolsó három meccsén hét gólt kapott.

Horváth Ferencék sem lehetnek büszkék az utóbbi hetekben nyújtott produkciójukra, elég csak visszagondolni az egy héttel ezelőtti mérkőzésükre. A Vidi a Vasast fogadta Felcsúton, s a kiesőjelölt angyalföldiek a 18. percben már 2-0-ra vezettek. A második játékrész hajrájában ugyanakkor öt minutum alatt egalizáltak a piros-kékek, s a végén a győzelem megszerzésére is volt esélyük, mégis meg kellett elégedniük a döntetlennel. Az a két elszórt pont pedig lehet, hogy sokba kerül egy ilyen gyenge tavaszi szezon után - a 2016-os naptári évben mindössze háromszor tudtak nyerni az élvonalban a székesfehérváriak - a vendégeknek, főleg, ha ezen a hétvégén sem nyernek.

Noha a Vidinek nem igazán megy az utóbbi években a Paks otthonában - legutóbb 2011-ben nyert Tolnában a székesfehérvári gárda, s az azóta lejátszott öt mérkőzésen három döntetlen és két vereség a mérlege -, illetve nincs túl jó passzban, ráadásul házon kívül sem megy a gárdának, mégis érdemes lehet a piros-kékekre fogadni. Egyrészt nagyon közel a szezon vége, vagyis nem hibázhatnak már Horváth Ferencék, másrészt kiváló szorzót kínálnak a bukmékerek a vendéggyőzelemre, harmadrészt pedig a paksiak bűn rossz formában vannak és lényegesen gyengébb játékoskerettel rendelkeznek, mint a székesfehérváriak.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Paks Döntetlen Videoton
2.70 3.20 2.50
[2005941] 2016-04-16 18:00:00 Paks - Videotonx;