Bajnokok Ligája

Guardiola elnézést kért Cristiano Ronaldótól

A Bayern München a Lisszabonban elért 2-2-es döntetlenjét követően bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, köszönhetően a hazai pályán aratott 1-0-s győzelmének. A bajorokat dirigáló Pep Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elégedetten értékelt, és még Cristiano Ronaldóval is trollkodott.

Guardiola bocsánatot kért Ronaldótól

Ismét bejutott a legjobb négy csapat közé a BL-ben a Bayern München, amely Josep Guardiola irányításával a végső győzelmet tűzte ki célul. Mivel a katalán szakember a szezon végén távozik Münchenből, ezért ez az utolsó lehetősége, hogy elhódítsa a legrangosabb európai trófeát a csapattal. Lehet, hogy Guardiola az elődöntőben majd leendő munkaadója ellen lép pályára, de az is előfordulhat, hogy megismétlődik a 2013/2014-es elődöntő a Bayern és a Real Madrid között. 

A Benfica elleni odavágó utáni sajtótájékoztatón is felmerült ez az eshetőség is, az újságírók pedig arra is emlékeztették Guardiolát, hogy a madridiak sztárja, Cristiano Ronaldo a Benficát szerette volna a legjobb négy között látni. "Tudom, hogy Ronaldo a Benficát akarta az elődöntőben kapni, úgyhogy ezúton is bocsánatot kérek tőle" - viccelődött Pep a Sportingban nevelkedő CR7-el. "Hihetetlen, hogy milyen nehéz a Bajnokok Ligája. Elképesztő! A Benfica is nagyon kemény ellenfélnek bizonyult" - nyilatkozta Guardiola, aki a hetedik elődöntőjére készül a Bajnokok Ligájában, ezzel utolérte Sir Alex Fergusont és a német csapatnál őt követő Carlo Ancelottit az örökrangsorban.

Carlo Ancelotti 2003-ban és 2007-ben az AC Milan, 2014-ben a Real Madrid trénereként lett BL-győztes, Sir Alex Ferguson pedig 1999-ben és 2008-ban a Manchester United szakvezetőjeként ünnepelhetett a finálét követően, míg Guardiola 2009-ben és 2011-ben az FC Barcelona trénereként nyerte meg a legrangosabb európai klubsorozatot. Csupán egyetlen edző, José Mourinho ült nyolc alkalommal a kispadon BL-elődöntőben, ő a végső sikerig kétszer, 2004-ben az FC Porto, 2010-ben az Internazionale együttesével jutott el.

[2205024] 2016-04-13 20:45:00 Benfica - Bayern Münchenx;