Tipp

Az ukránok lehetnek a játéknap bombázói

Három gólszegény és egy kiütéses győzelemmel végződő találkozót sejtek a mai játéknapon.

Csütörtökön este rendezik az Európa Liga negyeddöntőinek visszavágóit. Egyik párharc sem dőlt még el, habár mind a négynek teljesen egyértelmű esélyese van. No, de vajon melyik csapat szerzi a legtöbb gólt?

Múlt héten a Villarrealra tippeltem, úgy gondoltam, hazai pályán szétkapják a Sparta Praha-t, ám hármas holtversenyben végeztek az élen a Sahtarral és a Sevillával. Most viszont az ukránokat favorizálom, akik sima kettős győzelemmel ütik majd ki a Bragát.

Már Portugáliában is teljesen egyenrangú volt a két csapat, a Braga alig-alig volt veszélyesebb az ukránoknál. Hazai pályán viszont Lucescu fiai akár gólparádét is rendezhetnek, amelyre az elmúlt időszakban több pélad is akadt. Taisonék otthon még a Real Madridnak is lőttek három gólt, a Malmőnek pedig négyet. Az ukrán bajnokságban messze ők szerezték a legtöbb gólt, 2,8-as gólátlaguk van, a Metalish Kharkivot például április elején egy nyolcassal kínálták meg.

Ezzel szemben a Braga pocsék formában van, az utolsó öt idegenbeli meccsükön be sem találtak, a Benfica ellen ötöt szedtek be, a Belenenses ellen hármat. Fonseca mesternek ráadásul kezdő jobbhátvédje, Baiano játékától el kell tekintenie.

A többi mérkőzésen nemigen látom, hol torkollhat gólcsatába az összecsapás. A Sevilla 2-1-es előny birtokában hazai pályán szerintem defenzív futballt fog játszani és lehozzák a meccset 1-0-val vagy akár 0-0-val. Hasonlóképpen a Sparta Praha-Villarreal párharc, itt is inkább a spanyolok óvatos fociját hozhatja az összecsapás, míg a csehek kevésnek tűnnek egy gólnál több megszerzésére. A Liverpool-Dortmund is inkább 0-0, 1-1 körüli eredményt tartogat magában.

Én az összes csapat közüla Bragát tartom leggyengébbnek, míg a Sahtar ugyan nem Sevilla-szint, de hazai pályán minimum kettő, de inkább három gólra jók lesznek az ukránok. A fogadóirodánál a Dead Heat-szabály érvényben van, vagyis ha több csapat végez ugyanannyi góllal, akkor a tétünk osztódik.

hatharom.com-tipp: Legtöbb gólt szerző csapat az Európa Ligában 14/04/2016 dátumon: Sahtar Donyeck
Odds: 4.50
Tét: 2/10
Eddig éri meg: 3.80
2016-04-14;73